GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 21:51 Materiały o lokalizacji użytkowników
Witam,
Piszę pracę inżynierską na temat "Lokalizacja użytkowników sieci ruchomych na potrzeby systemu powiadamiania ratunkowego", dłuższy opis: "Przedstawić techniczne metody lokalizacji użytkowników sieci ruchomych na potrzeby systemu powiadamiania ratunkowego. Ocenić dokładność lokalizacji i czas niezbędny do przekazania informacji lokalizacyjnych do PLI CBD."
I teraz o co chodzi - byłem u promotora ale nie podał mi żadnych źródeł z których mam korzystać (powiedział tylko żeby poszukał "debaty UKE" mniemam że to to: http://www.uke.gov.pl/uke...out=1&page=text ale informacje tam zawarte są bardzo biedne).
Proszę o podanie źródeł które mogą być przydatne do pisania tej pracy - pozycje książkowe, artykuły, strony internetowe, materiały firmowe itp. Wszystko może się przydać.
Rozpocząłem sam poszukiwania w dwóch miejscach: w "Przeglądzie telekomunikacyjnym" i w materiałach konferencyjnych z Krajowej Konferencji Radiokomunikacji, Radiofonii i Telewizji KKRRiT, z "Przeglądu Telekomunikacyjnego" zaklasyfikowałem takie artykuły:
Cytat:
2-3/2011
J. KOŁAKOWSKI
Ocena odbiorników z detekcją progową wykorzystywanych w ultraszerokopasmowych systemach lokalizacyjnych
6/2010
J. STEFAŃSKI
Analiza i badania pomiarowe dokładności lokalizowania terminali ruchomych w sieciach komórkowych
2-3/2010
J. STEFAŃSKI
Naziemne systemy radionawigacji morskiej i lotniczej
6/2009
J. KOŁAKOWSKI
Wpływ detekcji progowej na błędy określenia położenia obiektu w ultraszerokopasmowym systemie lokalizacyjnym
2-3/2009
W. MICHALSKI
Problemy sieciowe związane z obsługą wywołań alarmowych
6/2006
J. STEFAŃSKI
Metody i standardy pozycjonowania terminali w systemach komórkowych
10/2005
R. SZUMNY
Metody lokalizacji terminali radiowych we wnętrzach budynków
4/2004
B. KNAPEK
Techniki lokalizacji terminali sieci komórkowych
5/2003
M. MIERNIK
Metody i procedury lokalizacji abonenta w sieciach komórkowych GSM2+/3G
Co do KKRRiT to na dniach przejrzę spisy treści i też zaklasyfikuję kilka artykułów pod kątem tematu.
Proszę o podanie innych źródeł o lokalizacji abonenta w sieciach ruchomych i o PLI CBD, ewentualnie o nakierowanie mnie gdzie mogę znaleźć interesujące mnie informacje.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 21:03
Kolego... Pisząc pracę licencjacką, magisterską czy inżynierską zawsze musisz radzić sobie sam.
Trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać.
Sam jestem po takich poszukiwaniach i napisaniu pracy. Troszkę pracy i znajdziesz wszystko.
Warto przejść się do biblioteki, napisać do uke itp itd i na pewno znajdziesz stosy materiałów.
Nie licz na gotowce.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie liczę na gotowce, już sporo znalazłem, głównie w Przeglądzie Telekomunikacyjnym i w materiałach Konferencyjnych z KKRRiT, ale dalej ugrzązłem. Proszę o nakierowanie gdzie dalej szukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.