GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 20:18 Po domostwach chodzą fałszywi akwizytorzy z Cyfry +
Witam W piątek przyszedł do mnie akwizytor z C+. Od razu zoorientowałem się, że to cwaniaczek (oszust). Próbował namówić mojego brata na dekoder Cyfry plus. Niestety nie udało mu się mnie nabrać. Chciał 50 zł i mówił, że już od jutra będę mógł cieszyć się 70 kanałami. Ogólnie ziomek cwaniaczył. Chciałem zwołać ziomali z osiedla żeby pomogli mi spuścić wpier... temu oszustowi, ale opanowałem nerwy i załatwiłem to jak w cywilizowanym świecie... Mówił, że tylko w piątek była taka oferta, że za całość weźmie 379 zł a za miesiąc założenie i dekoder i te sprawy będą kosztować 1000 zł. Z doświadczenia wiem, że i tak nie pojawiłby się z tym swoim "niby" sprzętem. Wiem, że taki akwizytor nie może pobierać żadnej opłaty, bo aby mógł pobrać musi wystawić paragon, lub faktórke... I nasuwa się moje pytanko. Możecie mi podać jakiś paragraf, na który mógłbym się powołać w przyszłości ?? Równie dobrze mógłbym go zamknąć w domu i zadzwonić bo POLICJE, ale po co. Wkońcu samemu z ziomalami też mógłym wymierzyć sprawiedlwość. ( To oczywiście żart). Sami też uważajcie na takich cwaniaczków. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
dracula777
_________________ Niektórym interesom sprzyja znalezienie prawdy, innym jej niszczenie.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 61 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 10:21 Re: Po domostwach chodzą fałszywi akwizytorzy z Cyfry +
dracula777 napisał/a:
Witam W piątek przyszedł do mnie akwizytor z C+. Od razu zoorientowałem się, że to cwaniaczek (oszust)......
Czyli tak naprawdę to nie był akwizytor C+ tylko oszust podający się za akwizytora.
Znam więcej tego typu sytuacji, dotyczących różnych dziedzin życia. Praktycznie oszuści imają się różnych sposobów aby kogokolwiek naciągnąć. Rada na to jest jedna.
Nie dać się oszukać
dracula777 napisał/a:
....Równie dobrze mógłbym go zamknąć w domu i zadzwonić bo POLICJE.....
Ciekawe jak chciałeś to zrealizować? Zwłaszcza w Twoim wieku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.