GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy, na, przejsc, tele, warto

Czy warto przejść na tele 2?
Autor Wiadomość
olek
Gość
Wysłany: Wto Mar 22, 2005 16:35   Czy warto przejść na tele 2?

Czy rzeczywiście w Tele 2 jest taniej, czy ktoś mógłby mnie przekonać?
 
     
Gość

Wysłany: Czw Mar 24, 2005 11:35   

Będziesz miał 2 rachunki.Za stacjonarny i za tele2. Dziękuje za taki interes.W dodatku tele2 to TP S.A..Czemu przedstawiciele TP chodzą po domach i reklamują usługe konkurencji?Coś tu nie tak..
 
     
Gość

Wysłany: Czw Mar 24, 2005 11:38   

To kolejny wałek typu Darmowe Weekendy i wieczory.
 
     
tyrka
Gość
Wysłany: Nie Maj 08, 2005 09:20   

Najlepiej to zlikwiduj stacjonarne i korzystaj tylko z komórki :D
 
     
Bartas 
Nowy(a) na forum
ALIEN


Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 16
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 19:02   

stacjonarne coraz mniej sie opłacają doputy TPSA jest monopolistą niewiele zmieni sie w tej kwestji
_________________
eeee.....ale ocho chodzi :D
 
 
     
www.elektrotech
Nowy(a) na forum


Dołączył: 26 Maj 2005
Posty: 3
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 20:21   re

aby poznac opinię trzeba znać szczegóły...
 
     
Bartas 
Nowy(a) na forum
ALIEN


Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 16
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią Maj 27, 2005 19:41   

ja poprostu z założenia ide że tpsa to zło a poco komu 2 rachunki stacjonarne sie kończą :)
_________________
eeee.....ale ocho chodzi :D
 
 
     
infobank 
Nowy(a) na forum
książka telefoniczna


Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 2
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Sie 15, 2005 20:12   tele 2

prostuję trochę informacji:
1. właścicielami tele 2 są szwedzi - główna siedziba w szwecji, a więc nie tepsa
2. sam pracowałem w tele 2, pozyskując klientów i cały czas były sygnały, że część przedstawicieli podszywa się pod tepsę, tele 2 płaci za umowy podpisane
3. obecnie korzystam tylko i wyłacznie z telefonu voip - sieć T2 z gdańska
 
 
     
cinek2
Bywa na forum


Dołączył: 03 Kwi 2005
Posty: 46
Wysłany: Nie Wrz 04, 2005 12:08   

Infobank, pracowałeś w tele2 to napisz czy mimo wszystko ich oferta jest lepsza czy gorsza od TP?
 
     
Gość

Wysłany: Nie Wrz 04, 2005 13:07   

oferta jest lepsza, ale tepsa potrafi naliczać (mimo umowy z tele) to samo za połaczenia - jak naliczy 5-10zł, to ludziom nie chce się reklamować, płaci się 2 rachunki (do tepsy za abonament i do tele za rozmowy)
 
     
Erkaser 
Bywa na forum


Wiek: 44
Dołączył: 28 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Wrz 11, 2005 10:30   

z tego co pamietam to wszsytkie tansze taryfy niz w TPSA beda mialy miejsce gdy abonent Tele2 dzwoni do abonenta Tele2....
 
     
telemaniak83
Lubi porozmawiać na forum


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 119
Wysłany: Sob Paź 15, 2005 14:20   

Anonymous napisał/a:
oferta jest lepsza, ale tepsa potrafi naliczać (mimo umowy z tele) to samo za połaczenia - jak naliczy 5-10zł, to ludziom nie chce się reklamować, płaci się 2 rachunki (do tepsy za abonament i do tele za rozmowy)


Czyli pozostaje jeszcze Netia 8)
 
     
aspera
Nowy(a) na forum


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 15
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 21:38   

Tak jak infobank powiedzial TELE2 to szwedzka firma w 100% konkurencyjna dla TP.
1.jesli chodzi o 2 rachunki, po podpisaniu preselekcji przychodza niestety 2 (1-abonament tp, 2-rozmowy w tele2), byc moze to sie zmieni niedlugo :)
2. nie ma znaczenia czy abonent tele2 dzwoni do abonenta tele2 czy nie to tp robia te sztuczki ze masz taniej tylko w ich sieci, tele2 jest o tyle tansze, ze promocja jest do wszystkich sieci.
3.czy rzeczywiscie jest taniej? ja uwazam ze tak, widze w swoich rachunkach rzeczywiscie roznice.
mozecie sobie przetestowac tu: http://www.tele2.pl/ wybrac kalkulator polaczen, taryfe, dlugosc polaczenia, pore dnia i porownac tele2 z tp.sa
 
     
ktosik
Gość
Wysłany: Pią Gru 23, 2005 12:00   

po tym jak w grudniu weszło obowiązkowe wybieranie numeru kierunkowego, TPsa nie bedzie juz mogła podwójnie naliczac rachunku, wiec nie bedzie podwójnych kosztó za ta samo rozmowe. :shock: A w sumie czasem lepiej dostawac dwa rachunki (abonament tylko i wyłacznie od TPsa i za połaczenia od Tele2) bo mozna sobie je zapłacic w innych terminach i rozłożyc jakos koszty czasowo. Poza tym Tele2 i tak dopiero przysyła rachunek jak sie przekroczy ktowe 30,50 wiec jak sie malo rozmawia to mozna czekac i czekac :lol:
 
     
cosik
Gość
Wysłany: Pią Gru 23, 2005 18:23   

TP nie mogla naliczac podwojnie tej samej rozmowy :evil: jesli naliczala trzeba bylo reklamowac. Ma swoje ogromne plusy obowiazkowe wybieranie kierunkowego. Jak masz preselekcje w tele2 to tp nie ma prawa ci teraz nic naliczyc :)
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>