GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 5230, agps, gps, nokia

GPS, aGPS, nokia 5230
Autor Wiadomość
broniar
Nowy(a) na forum


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 17:42   GPS, aGPS, nokia 5230

Witam.
Stałem się posiadaczem telefonu Nokia 5230.

Pogodziłem się już z tym że nie mam wifi (chyba że da się to jakoś obejść?)
Mam natomiast problem z GPS. chciałbym z tego korzystać darmowo. Jednak za każdym razem telefon chcę się łączyć z internetem... wgrałem sobie mapę garmin, która nie mogła się podłączyć do satelity bez internetu... teraz w ogóle mi nie działa garmin nie wiedzieć czemu!
W każdym razie dowiedziałem się że winę za to ponosi to aGPS. podobno próbuje się łączyć do sieci komórkowej by przyspieszyć działanie GPS i to właśnie kosztuje. a ja tego nie chcę! może mi się wolniej łączyć ale żeby łączyło! co doradzacie?
 
     
darkgee 
Spec
Per Aspera Ad Astra



Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG
Pomógł: 132 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Mar 2007
Posty: 2321
Skąd: Wilków
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 19:01   

broniar napisał/a:
Pogodziłem się już z tym że nie mam wifi (chyba że da się to jakoś obejść?)

Ponoć mają byc karty sim, które mają mieć w sobie WiFi (SIMFi) i telefon, w którym znajdowałby się taka karta ma mieć, niezależnie od strony sprzętowej, dostep do WiFi.

Co do twojego problemu, to wina leży w nieodpowiedniej wersji Garmina jaką posiadasz. Musisz znaleźć wersję, która będzie umożliwiała wykorzystanie odbiornika zamontowanego w telefonie.
_________________
Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
 
 
     
broniar
Nowy(a) na forum


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 20:14   

Cytat:
Ponoć mają byc karty sim, które mają mieć w sobie WiFi (SIMFi) i telefon, w którym znajdowałby się taka karta ma mieć, niezależnie od strony sprzętowej, dostep do WiFi.
Bardzo mnie ucieszyły te słowa :) długo trzeba czekać na takie coś? i jak drogie to ma być?

co do Garmina to będę próbował dalej... póki co działa jeżeli nie wgrywam map. jednakże nie łapie satelity (albo się nie doczekałem...)
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 22:44   

Cena takiej karty na pewno nie będzie niska na początku, a na razie nie są znane.

Na złapanie tzw. fixa musisz poczekać, w tej kiepskiej noki trwa to czasami i 15minut.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
broniar
Nowy(a) na forum


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 15:52   

Mam problem teraz z mapami...

Wgrany jest najnowszy Garmin razem z nowymi mapami Polski. Niestety telefon ich nie widzi... Ciągle jest no map! Jaki może być powód?
 
     
darkgee 
Spec
Per Aspera Ad Astra



Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG
Pomógł: 132 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Mar 2007
Posty: 2321
Skąd: Wilków
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 17:55   

A takie moje pytanie: masz oryginała czy "kopię"?
_________________
Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
 
 
     
broniar
Nowy(a) na forum


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 10:18   

Już wszystko rozwiązane :)
nie pokazywało mapy dopóki nie złapało fixa. Wczoraj poszedłem na dłuższy spacer żeby to złapać i wtedy pokazało mi mapę, którą mam dostępną teraz już cały czas.

Przepraszam za zawracanie głowy i dziękuję bardzo.
Pozdrawiam
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>