Operatorzy: T-Mobile, Plus GSM, Orange, PLAY - Orange Free
Poul12 - Sob Sie 09, 2008 19:26 Temat postu: Orange Free Mam pytanie do użytkowników Orange Go w sprawie usługi Orange Free, tej którą włącza się wysyłając SMS o treści FREE pod numer 3033. Powoduje ona zmniejszenie kosztów połączenia WAP/GPRS z 20 gr/60 kB na 3 gr/100 kB, płaci się 10 zł i dostaje się miesiąc na wykorzystanie 20 MB, oki luzz, ale... czy czasami koszt połączeń telefonicznych nie ulega zmianie, czy czasami koszty się nie zwiększają, z tych 58 czy 60 gr/min na jakieś np. 80 czy 90 gr/min ??? I jeszcze jedno pytanie, czy można połączyć tą usługę/promocję (jak się to zwie...) z drugą usługą/promocją "tańsze połączenia" (nie wiem jak się ona nazywa...), ta którą się włącza wysyłając SMS o treści PROMOCJA pod numer 112 ???
niedobradzidzia - Nie Sie 10, 2008 10:33
Myślę, że nie wpłynie to na koszt rozmów, dlatego, że to jest zwykły pakiet i nic więcej. Poza tym jest za 5 zł 5MB Orange E - mail i Orange Free za 10 zł. Innych promocji nie ma, albo coś przeoczyłam, nie wiem... Ja zamawiałam oba pakiety i koszty rozmów i smsów były zgodne z taryfą. Co do drugiej promocji, to nie wydaje mi się, że wysyła się pod nr 112...
Poul12 - Nie Sie 10, 2008 11:53
Ta promocja pod 112 jest dostępna w Orange Go w Nowe Go już nie. Aha czyli zamawiałeś ten pakiet Free i koszty rozmów na bank pozostały te same?? To było by elegancko. pozostała tylko kwesta, czy można połączyć jedną promocję (z obniżeniem kosztów rozmów) z drugą (z obniżeniem kosztów internetowych), chyba będę musiał sam sprawdzić w praktyce, albo przejść się do salonu, a tak w ogóle jest jakaś infolinia do Orange ??? Nigdzie nie mogę takowej znaleźć :/
niedobradzidzia - Nie Sie 10, 2008 22:06
Poul12 napisał/a: | Aha czyli zamawiałeś ten pakiet Free i koszty rozmów na bank pozostały te same?? To było by elegancko. pozostała tylko kwesta, czy można połączyć jedną promocję (z obniżeniem kosztów rozmów) z drugą (z obniżeniem kosztów internetowych), |
Ja akurat w większości zamawiam Orange E-mail. Wiem, że w prepaidzie możesz zamawiać tyle pakietów, na ile Cię stać . Możesz spokojnie obie promocje wykorzystać, nie mają żadnego wpływu. Co miesiąc zamawiam różne pakiety i stawki są zawsze te same. Najczęściej tylko Orange E-mail i na 100% nie wpływało to na koszty rozmowy, czy smsów. Zawsze były zgodne z taryfą, więc spokojnie możesz sobie zamówić, co chcesz. Pozdrawiam.
Poul12 - Pon Sie 11, 2008 18:38
Ehh, sprawdziłem, można mieć albo jedno albo drugie, jeśli ja np. mam promocję pod 112 (zmniejsza koszty rozmów tel.) to nie mogę sobie włączyć promocji na internet, ponieważ w rozumieniu Orange Ty chcesz tym przejść z jednej usługi na drugą, Orange nie bierze pod uwagę czegoś takiego jak posiadanie włączonych dwóch różnych promocji Można sobie włączyć promocję na internet, ale tylko wtedy gdy uprzednio wyłączy się tą "112"
Diorek - Nie Sie 17, 2008 21:03
a jak wygląda to kosztowo?? czytanie maili przeglądanie stron itp... ile średnio płacicie bo chcę sobie kupić nowego Samsunga z dużym wyświetlaczem i WM i sie zastanawiam nad połączeniu z netem przez komórke...
MaciaSS - Pon Sie 18, 2008 02:00
Witam serdecznie,
..ORANGE to porażka przez duże PE..necik niby hullllla, ale kosztuje..niestety..
..pomyśl nad innym operatorem
Pozdrawiam
Diorek - Pon Sie 18, 2008 17:05
mam erę i zastanawiałem sie nad blueconnect a napisałem w tym temacie, ponieważ rozliczanie jest takie same i ceny te same...:)
ziomiwan - Pon Sie 18, 2008 21:41
blueconnect jest słaby... Moja dziewczyna ma blueconnect i bardzo żałuje że podpisała z nimi umowe na 2LATA!! Net chodzi tragicznie, a jak jest mocny deszcz to przeważnie niema internetu... Chyba że masz u siebie zasięg 3G to powinien dobrze hulać. Ale wątpie. W plusie hmmm niby dobrze chodzi ale baaaardzo dużo zależy od zasięgu. Musiałbyś sprawdzić w jakiej sieci masz najlepszy zasięg u siebie i wtedy wybrać. Ale orange stanowczo odradzam... za dużo sobie cenią.
Pozdrawiam
MaciaSS - Wto Sie 19, 2008 14:32
Witam serdecznie,
..każdy operator ma jakieś swoje wady, ale z nich wszystkich, PLUS najbardziej daje rady
Pozdrawiam
Diorek - Śro Sie 20, 2008 16:30
kurcze PLAY w miarę tani jest - ale byłem na tych testach i straszna kaszana była bo mieszkam pod Wawą i problem z zasięgiem miałem dlatego się nie skusiłem na ich ofertę..
Sewcio - Pon Sie 25, 2008 19:59
jak to wyglada cenowo w Play?
|
|
|