GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Merry z takim podejściem jak Twoje to nikt nigdy by nie wygrał. Jak już wspominałem szczęściu trzeba dopomóc.
ziomiwan - moim zdaniem konkursy są przede wszystkim formą docenienia obecnych klientów, operatorzy nie nastawiają się na zdobycie klientów tym sposobem, bo klieci przede wszystkim liczą na atrakcyjne stawki w ofercie.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 20:41
Tu się nie zgodzę. Docenienia może w jakimś stopniu tak ale to nie jest akcja charytatywna chodzi przede wszystkim o zyski, na tych mercedesach jeszcze chcieli zarobić i zapewne zarobili.
Myślisz że chęć wygrania mercedesa nie skłania ludzi do zakupienie startera czy też zawarcia umowy?? Chodzi o przyciągnięcie do siebie nowych userów dzięki którym powiększą sobie jeszcze bardziej zyski. Do tego pieniądze z smsów na konkurs itd.
Ale oczywiście mogę się mylić.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Merry: nie jest racjonalne, kiedy jest szansa na ułatwienie sobie życia i kosztuje to stosunkowo nie wiele to warto próbować, na coś takiego niektórzy nie zarobią nie przez całe swoje życie ciężko pracując
ziomiwan: masz jak najbardziej rację - to nie akcja charytatywna, operatorzy chcą zarobić, ale korzystają na tym dwie strony - 100 Polaków zdobędzie Mercedesy, a oni na tym zarobią. Ja bym ze względu na konkurs nie zmienił operatora, chyba, że tylko na potrzeby konkursu, a to w sumie jest popularne w Polsce.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 12:44
Merry, racjonalne?? A czy problemem jest zainwestowanie 2zł w coś co może Ci przynieść zysk w wysokości 100tys zł czy też np 10mln zł w przypadku totolotka??
Aby wygrać trzeba grać. Jeśli raz zagrasz i nie wygrasz w totolotka to rezygnujesz z tego tak?? Otóż nie na tym polega idea konkursów i loterii.
Mimo że w totolotka wygrywam max 16zł to i tak gram. Zawsze przy tym jest mała dawka emocji. Nie wygram ale co z tego? Stracę jedynie 4zł (bo kupuję po dwa zakłady) ale myśl o tym że może się trafić kilka mln złotych każe mi grać od czasu do czasu. Ja nic nie tracę a mogę zyskać bardzo wiele.
haloxavi napisał/a:
ziomiwan: masz jak najbardziej rację - to nie akcja charytatywna, operatorzy chcą zarobić, ale korzystają na tym dwie strony - 100 Polaków zdobędzie Mercedesy, a oni na tym zarobią. Ja bym ze względu na konkurs nie zmienił operatora, chyba, że tylko na potrzeby konkursu, a to w sumie jest popularne w Polsce.
Dokładnie.
Ale jest ogrom ludzi którzy zmienią operatora dla konkursu, przeważnie młodzi ludzie ale zawsze.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Ja tam też jestem zdania, że aby wygrać trzeba grać, szczęściu trzeba przecież pomóc No i niekoniecznie muszą to być jakieś wielkie nagrody. Jeżeli chodzi o opów to w orange podoba mi się np to, że jest sporo konkursów i promocji związanych z filmami (środy w orange, kino letnie), ostatnio też na orangefilm.pl widziałem że można wygrać wejściówki do kina. U innych opów mi podobnych konkursów brakuje.
W programie Era Premia bilet do kina można otrzymać za 700 punków. Z tym, że muszą w takim wypadku przyjść dwie osoby i jedna musi kupić bilet normalny.
Teraz w Orange jest promocja. W środę można iść do kina i kupując jeden bilet, drugi otrzymuje się za darmo. Nie schodzą za to żadne punkty, promocja jest dla wszystkich w Orange.
Powinni Powiększyło by to "kulturalność" Polaków, ale pewnie taka oferta trafiła by w gusta niewielkiej ilości klientów, wciąż zdecydowanie wolimy kino.
A najlepiej do wyboru. Część pewnie wybrałaby teatr. Wbrew pozorom na niektóre spektakle bardzo trudno kupić bilet, jeśli nie zrobi się tego odpowiednio wcześniej,.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.