GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam!
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem nokii n85. Niestety pojawił się głupi problem, po odblokowaniu klawiatury w prawym górnym rogu obok info, że karta pamięci jest aktywna 'miga koperta' . Gdy wyświetlacz się wygasza pojawiają się wszystkie 'normalne' informacje: 'kluczyk', data, godzina (migającej koperty brak). Do tej pory byłem przekonany, że migająca koperta to pełna skrzynka odbiorcza ale nie tym razem ;/
Żeby nie było przekopałem się przez instrukcje i nic nie ma na ten temat. Proszę więc Was o pomoc...
Ogólne informacje(może mają znaczenie):
Telefon kupiłem w salonie plusa ale bez problemów działa moja karta sim orange (wnioskuje brak simlocka). Skonfigurowałem mms, wap itp przez strone orange (oprócz e-maila) i wszystko działa jak powinno.
Mam nadzieję, że mój problem jest śmieszny dla doświadczonego użytkownika i pomożecie mi z irytującą kopertą! Z góry dziękuje za pomoc.
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 08:47
Spróbuj sformatować telefon. Przed formatem zrób kopię zapasową kontaktów i smsów np. przy użyciu PCSuite. Jak zrobisz kopię zapasową danych, to wyciągnij z telefonu kartę sim oraz kartę pamięci (o ile oczywiście masz) i wyłącz telefon. Teraz przytrzymaj przyciski *, zielona słuchawka, 3 i włącz telefon. Powinno zacząć się formatowanie. Po za kończeniu będziesz miał czysty telefon, taki jak z pudełka. Jeżeli po tym nie zniknie ci znaczek, to nie wiem co to może być.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Nie bardzo mi wychodzi to formatowanie(próbowałem kilka kombinacji i po prostu włączałem i wyłączałem telefon ) mógłbym prosić o dokładniejszą instrukcję?
Typu:
-wyłącz tel
-przytrzymaj * (nie puszczaj/puść)
-wciśnij zieloną...
chyba robię coś źle bo telefon się nie formatuje ;|
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pon Sie 31, 2009 08:58
Dokładna instrukcja:
- wyłącz telefon
- naciśnij i przytrzymaj *
- naciśnij i przytrzymaj zieloną słuchawkę
- naciśnij i przytrzymaj 3
- trzymając te klawisze uruchom telefon.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.