GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: motorola, pomocy, problem, z8

MOTOROLA Z8 PROBLEM POMOCY
Autor Wiadomość
ElPolako 
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: Śro Sie 19, 2009 07:49   

wlasnie pobieralem juz tego softa wszystko instalowalem wg tych punkcikow instalacja idzie ale na koniec wywala mi jakis blad;/
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Śro Sie 19, 2009 14:33   

Wiec chyba masz coś z komputerem... System coś Ci się pieprzy.
Bo nikt do tej pory nie miał problemów z nim.
Skocz może do jakiegoś znajomego i u niego spróbuj?
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
deviltx
Nowy(a) na forum


Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 12:50   

a ja się podpinam pod temacik. posiadam z8 z zainstalowanym softem Ferrari, posiada pl język i polskie czcionki ale zauważyłem w nim kilka niedociągnięć.

1. W szablonach sms mam jakieś ruskie smsy
2. brak słownika pl t9
3. powoli działa, tj, jak rozsuwam telefon to obraz na wyświetlaczu pojawia się po 2 sekundach

czy istnieje jakiś lepszy soft od tego ferrari? telefon jest z Anglii i ma ściągniętego simlocka, czy po wgraniu innego softa simlock wróci?

ps. i pytanie za 100 ptk heh, ktos wie jak się ustawia żeby po zamknięciu fona się od razu blokował?

z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam forumowiczów
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 21:43   

Z8 ma iTap o ile się nie mylę.
Soft lepszy od ferrari istnieje i jest podany na forum.
A co do całej z8 to patrz pw.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
ElPolako 
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 10:51   

ja znowu o tym sofcie napisze.... gdy znalazlem drugi to zainstalowalem normalnie.... a ten podany przez ciebie wywala blad;/
 
     
dawko000 
Nowy(a) na forum


Wiek: 96
Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 17:54   

Witam ja mam problem następujący.
Gdy podłączam telefon do ładowania telefon się włącza ale nie ładuje się.
(mam ładowarkę zagraniczną wiec muszę zmieniać)
Gdy podłączę do innej ładowarki nie włącza się tel.
Czasami się zacina. Czy mógł mi ktoś pomóc z tym ładowaniem.?
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 23:44   

Masz dobrą ładowarkę?? Coś mi się wydaje, że ładowarka jest do d....y.
A jeśli nie ładowarka to styki w telefonie odpowiadające za ładowanie.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
sylwek147 
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:45   

ziomiwan, instaluje sterowniki ktore mi podales i nie wykrywa mi telefonu jak podlaczam pod usb
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 22:52   

Zanim Ci się połączy musisz poczekać nieraz i kilka minut. Ewentualnie uruchom ponownie komputer z podłączonym telefonem.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
kaznodziej
Nowy(a) na forum


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 23:43   

Witam,
Jestem totalnym laikiem w tych sprawach, ale problem motki mam taki sam jak w pierwszym poście tego tematu. Stosuje się do wszystkich wskazówek i dalej mam ten sam problem. Teraz kilka pytań bo może tutaj robię coś nie tak:

1) Włączając ten niebieski ekran (*,# i czerwona słuchawka), po włożeniu baterii wciskam tylko * i # bo telefon sam mi się włącza i zaskakuje niebieski ekran tylko natychmiast obraz przechodzi mi w stan wygaśnięcia (w sensie jakby na telefonie nie były robione żadne ruchy, ale patrząc pod światło widać napisy). Czy takie wygaszenie powinno się robić ?

2) Włączając ten program i znajdując ten plik z softem (muszę niestety kopiować nazwę bo nie chce mi inaczej jej znaleźć) i naciskając start, w tabelkach jest napisane, że telefon znaleziony i w postępowaniu nic nie wyskakuje, a w ostatniej kolumnie napisane jest PASS, to oznacza, ze już zostało wgrane ?

3) Niezwiązane z tematem. Nie mogę wyłączyć tego dziada normalnie. Żeby go wyłączyć muszę wyciągnąć baterię i nie mogę jej z powrotem włożyć bo się sam włączy. Każda motka tak ma czy mojej odbija i czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego denerwujacego z czasem problemu ?

Mam nadzieje, że pytania nie będą aż tak idiotyczne ;)
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 11:36   

Jeśli masz słabą baterię to możliwe, że nie zrobisz tego o czym pisałem...
Musiałbyś gdzieś naładować baterię do pełna i spróbować ponownie.
Jeśli to nie pomoże to tylko wizyta w serwisie/komisie gsm. Kosz około 50zł.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
kaznodziej
Nowy(a) na forum


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 15:23   

Dobra, pomijając temat baterii. Mógłbyś mi odpowiedzieć na 2pierwsze pytania ? Do tego drugiego pytania to chciałbym wiedzieć czy coś jeszcze powinno mi się wyświetlić na wyświetlaczu w telefonie coś w stylu, że zostało coś wgrane ?
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 20:36   

5. Wyszukujesz w tym programem nowy program do twojej motki...klikasz ok i ci się instaluje
6. Po instalacji odpinasz telefon i go włączasz.
7. Baaang!! Telefon śmiga jak nówka a nawet lepiej, działa napewno bo sam to robiłem niedawno


Pisałem o wszystkim bardzo dokładnie.
Niebieski ekran powinien być cały czas z tego co pamiętam.
PASS raczej nie oznaczało, że wgrane. Już dobrze tego nie pamiętam bo było to rok temu, ale powinno na komputerze wyświetlić się coś w stylu complete, w telefonie również coś powinno się pojawić, a telefon zrestartować i włączyć po odłączeniu kabla.

I nie rozumiem dlaczego "Dobra, pomijając temat baterii. Mógłbyś mi odpowiedzieć na 2pierwsze pytania ?" przecież wyraźnie napisałem, że TO MOŻE BYĆ WINA SŁABEJ BATERII, więc dlaczego pomijając temat baterii?? W czym ma pomóc Ci moja odpowiedź na te pytania skoro baterię możesz mieć słabą??
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
kaznodziej
Nowy(a) na forum


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 09:56   

Pomijając ten temat bo zapytałem tak po prostu bo chciałem wiedzieć czy każda motka Z8 tak ma. Pomijając też dlatego, że bateria była na pewno naładowana, gdyż ją naładowałem wcześniej tak jak pisałeś.

"5. Wyszukujesz w tym programem nowy program do twojej motki...klikasz ok i ci się instaluje
6. Po instalacji odpinasz telefon i go włączasz.
7. Baaang!! Telefon śmiga jak nówka a nawet lepiej, działa napewno bo sam to robiłem niedawno"

I te punkty nie odpowiadają idealnie na moje pytania, Ty teraz odpowiedziałeś w dużej mierze na to o co pytałem. Dzięki za pomoc.
 
     
mikal 
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:22   

Mam problem z Motką z8. Podczas ładowania komórka dochodzi do znaczku motoroli a potem zmienia kolor na żółty, różowy itp. Jak odłączę od ładowarki to telefon w ogóle nie chce się włączyć. Starałem się zmienić soft, ale bez włączenia komórki na nic się to zda. Co robić ?
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>