GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:26 Wymiana płyty głównej NOKIA 8800 sirocco black
Kupiłem Nokie 8800 sirocco black z uszkodzoną płytą główną..
Mam pytanie czy płyta do niej będzie pasowała od Nokii 8800 silver..??
Nie chce wydawać 100zł na marne żeby później nic nie pasowało..
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 13:44
Oczywiście, że powinna pasować Toż to przecież dwa identyczne telefony.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Tyle, że 8800 silver ma aparat VGA a sirocco black ma 2.0 Mpx
Druga sprawa, że 8800 silver ma mniej pamięci wbudowanej..
Zastanawia mnie jak to będzie działało?
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 19:56
A rzeczywiście różnią się, Ci imbecyle z nokii do tego samego telefonu dali inne podzespoły...
Tak więc raczej nie będzie to działać jak powinno, albo i w ogóle nie będzie działać.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
No ale pisałem też na innym forum. Tam powiedziano mi że to będzie działało normalnie. Więc już są dwie wersje.. Myślę, że problem będzie z aparatem bo VGA a 2.0 mpx to jest spora różnica i to może nie działać..
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 10:17
Skoro ja wymieniałem płytkę z k750i do k550 i to działało, myślę, że większych problemów w tych Nokiach nie powinno być. Dali inne podzespoły, bo i cena jest inna, szefie.
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Love ... will never die
No dobra a co z różnicą aparatów bo k750i ma 2.0 jak i k550i. Przecież on w Nokii nie jest montowany na płycie głównej? A potrzebuje innego oprogramowania niz VGA. Więc czy to zadziała?? Chodzi mi głównie o aparat bo resztą będzie chodziła mam nadzieje.
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 15:53
Wlasnie z aparatem moze byc problem tylko, co do reszty to jestem pewien, ze bedzie dzialac normalnie. Aparat ma inne zlacza chyba. Musialbym zobaczyc.
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Love ... will never die
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.