GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Mam pytanie, ktory z telefonow podanych w temacie najlepiej wybrac?
na poczatku napisze, ze w hero na pewno brakuje mi QWERTY, w touch pro androida, a w g1 jak i w hero bedzie mi przeszkadzalo ciagle laczenie z internetem. Mozna to wylaczyc? jak wplynie to na funkcje telefonu? czy wifi nie wystarcza aby za free laczyc sie z internetem?
jak w tych telefonach z multimediami?
ogolnie co mozecie o nich powiedziec
prosze o opinie i pomoc w wyborze telefonu.
z gory dzieki
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 19:45
Androidy nie są specjalnie multimedialne. Zależy też co rozumiesz jako multimedialność. Oglądanie filmów, słuchanie muzyki? Jeżeli bardziej nastawiasz się na to drugie, to G1 zdecydowanie odpada. Jakość muzyki w tym modelu jest bardzo słaba. Hero będzie się nadawał do tego lepiej.
W Hero klawiatura ekranowa jest bardzo wygodna. A ciągłą synchronizację z GMailem w G1 można wyłączyć programikiem. Nie pamiętam jak się nazywa, ale jest za darmo w sklepie dostępnym z poziomu telefonu. Oczywiście jeżeli będziesz miał włączone sparowanie z siecią, to jeżeli bedzie to możliwe, to telefon jako pierwszą sieć wybierze WiFi.
Nie wiem co ci przeszkadza w WM w HTC. Jeżeli nawet nie podpasuje ci ten system, to w internecie jest masę przerobionych softów, które znacznie ułatwiają korzystanie z telefonu.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 21:27
Jest to telefon niższej klasy.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 11:19
Dokładnie, ale w swojej cenie nie ma sobie równych. Wielokrotnie polecałem Touch PRO na tym forum. Ale nie ma sensu go porównywać z tymi telefonami, które zostały wcześniej wymienione.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 15:57
Ładniejszy, lżejszy, cieńszy, ma nowszego Androida (chociaż do G1 też jest chyba aktualizacja do v2.0, ale Hero ma dostać aktualizację do v2.1), wyjście na normalne słuchawki, w miarę dobry aparat i lepiej reagujący ekran z fabryczną obsługą multitouch.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 19:26
No, to jest jednym z warunków jego lekkości i cienkości. Ale na klawiaturze ekranowej da się pisać równie szybko, co na zwykłej.
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 14:33
Ha! No nie aż tak jak na qwerty Nie ma porównania. Co Wy chcecie od G1? Ja właśnie jego bym polecił! Cóż z tego, że jest bardziej ceglasty i brzydszy? Jest o wiele bardziej funkcjonalny i mobilny. Hero to przy nim elegancka wersja! Podzespołów nie ma nawet sensu porównywać...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Love ... will never die
wlasnie, zalezy mi na qwerty, a wielkosc i waga telefonu nie maja dla mnie znaczenia.
w HERO fajne jest wejscie na sluchawki, ekran, system, czyli taka jak mowicie - jest nowsza odmiana g1, do tego ladniejsza.
wybor jest dla mnie trudny, bo qwerty w g1 stawiam na rowni z zaletami HERO, dlatego mam dylemat
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 20:53
Jeżeli bardzo zależy ci na QWERTY, to w sumie nie masz co się zastanawiać. Lepszego telefonu z QWERTY do 1300zł nie znajdziesz.
Wysłany: Śro Maj 12, 2010 14:22
G1 jeden wcale nie jest gorszy od Hero. Tak jak mówi darkgee, jeśli Ci zależy na tej klawiaturze, to nie ma co się zastanawiać. Dlatego polecałem Ci G1 wcześniej Po prostu bardzo mi ten telefonik przypadł do gustu.
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Love ... will never die
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.