GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Telefon: Nokia 6120 Classic
Sieć GSM: PlusGSM
Internet: Play na kartę Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 972
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 19:29 Zaginęło dziecko? Zadzwoń pod 116 000
Bezpłatny numer interwencyjny 116 000 przeznaczony jest do spraw związanych z zaginięciem dzieci. Numer działa w dziewięciu krajach Unii Europejskiej, w tym w Polsce.
Zdarzają się zachowania społeczne Raczej gdyby odgórnie dało się coś takiego załatwić to tablice informacyjne by mogły się pojawić. Przy czym byłaby to kolejna rzecz, za którą po prostu zapłacą podatnicy Dobrze, ze chociaż na forach pojawiają się informacje o tego typu numerach.
Znacie może skrót ICE? kontakt w komórce poprzedzony tym skrótem to kontakt awaryjny w razie jakiegokolwiek wypadku, który Ci się przytrafi - wóczas wyszukują ten numer w Twoim telefonie i właśnie tam dzownią. Tylko kto tak na dobrą sprawę o tym wie? chyba nie wiele osób.
Powinni wypuścić jakąś kampanię społeczną na ten temat. Ja mam zapisane ICE, ale dowiedziałam się o tym od koleżanki i gdzie nie wspomnę to nikt nic nie wie na ten temat, więc mam obawy, ze to jednak słabo rozpowszechniona informacja.
Ja jeszcze później. Pozostaje znajomych poinformować i pomóc takim informacjom się rozprzestrzeniać . Z tego co wiem to ten międzynarodowy numer alarmowy tez w Polsze nie funkcjonuje do końca tak jak powinien.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.