GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Mam zamiar kupić sobie telefon HTC zastanawiam się nad dwoma HERO i touch hd i mam 2 pytania:
1 Jak to jest z nawigacją w tych telefonach czy moge wgrać do obydwóch automape która jest ponoć najlepsza i czy płaci się za automape czy może jest darmowa no i czy jest głos który cię nawiguje?
2 Czym się te telefony różnią oprócz rozdzielczości ekranu i wyglądu ???
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Śro Lip 29, 2009 13:27
1. Automapa jest programem komercyjnym, czyli trzeba na nią zapłacić. Do Touch HD jest na 100%, a na Hero nie mam pojęcia czy znajdziesz.
2. Główną różnicą pomiędzy tymi telefonami jest system operacyjny. Touch HD jest oparty na Windowsie Mobile, a Hero na Androidzie.
Jeżeli zależy ci na GPS, to lepiej weź Touch HD, ponieważ WM jest systemem na którym jest wiele map, a Android w tej sprawie dopiero raczkuje.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno jaka jest jakość nagrywanych filmów i zdjęć w obydwu telefonach bo matryce obydwa mają 5mpx ale matryca matrycy nie równa.
dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno jaka jest jakość nagrywanych filmów i zdjęć w obydwu telefonach bo matryce obydwa mają 5mpx ale matryca matrycy nie równa.
Pewnie w obu modelach matryce są takie same, i choć soft ma też znaczenie, to stwierdzam że np w takiej NOKII N82 (miałem, mam) jakość filmów jest dużo lepsza niż w HTC HERO (obecnie używam). Ogólnie HTC to fajne telefony, z fajnymi bajerami, ale w HERO aparat to porażka. Podobno jakieś zmiany ma wprowadzić producent przy wydaniu nowego softu do telefonów z androidem.
Ja sie strasznie napalilem na HTC hd2...piekna sprawa, jest fajna stronka, na ktorej mozna o nim troche poczytac ... raczej wyczerpujace zrodlo http://www.htc-hd2.pl/#/hd2/specs
HD2 ma duży wyświetlacz 4,3 cala także jak będziesz chciał go wykorzystać do nawigacji to wybór byłby trafiony. Bez wątpienia jest wart swojej ceny. Co do matrycy to też ma 5 megapikseli, a tyle w zupełności starczy.
Dla tych których przeraża rozmiar HD2 jest też od jakiegoś już czasu HD mini. W zasadzie funkcjonalność większego brata jest zachowana, ale jest zdecydowanie mniejszy. Bawiłem się nim ostatnio. Fajna rzecz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.