GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: motorola, pomocy, problem, z8

MOTOROLA Z8 PROBLEM POMOCY
Autor Wiadomość
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:58   

Serwis. Bez ich znajomości sobie raczej nie poradzisz.
Tak się jeszcze zapytam: A Hard Reset robiłeś?
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 16:20   

Logicznie rzecz ujmując - na wyłączonym telefonie nic nie zrobisz...

Masz rozładowaną baterię, a przy padniętym sofcie w tym telefonie jej nie naładujesz. Więc, albo pożycz od kogoś naładowaną baterię, bądź kup takową.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Dx3 
Nowy(a) na forum


Telefon: Z8
Sieć GSM: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 11
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 15:20   

Też mam problem z wyłączaniem się telefonu, podczas rozsuwania. Z tego co czytam to jest to wina tasiemki baterii czy jakoś tak? prawda?
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 19:58   

Prawda. Taśma się przetarła. Jeśli telefon jest na gwarancji to oddaj go na do serwisu czym prędzej.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Dx3 
Nowy(a) na forum


Telefon: Z8
Sieć GSM: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 11
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 20:06   

A jeśli nie jest? Ile może kosztować naprawa?
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 20:14   

Od 40zł do 70zł nie więcej.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Ylon 
Nowy(a) na forum
madierfakier


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 3
Skąd: Mielec
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 14:39   

moj problem polega na tym ze telefon wylacza sie sam i sam wlacza i w pada w taka cyrkulacje... kiedy wyciagne i wloze baterie na jakis czas sie uspokaja. zauwazylem tez ze kiedy tak sie wylacza i wlacza troche sie nagrzewa pod klawiatura. jezeli ktos zna rozwiazanie prosze o odpowiedz czy to wina softu (bo wgrany mam foxmod) czy to moze wina tasmy...

POMOCY!
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 15:14   

Ja bym najpierw soft zrobił. Hard Reset, czy coś, a nie od razu taśmy się czepiać. Możesz też ustawienie fabryczne przywrócić, zamiast HR na początek.
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 15:47   

Zmień najpierw softa bez jakiś głupich modów, najnowszy dostępny zainstaluj.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Ylon 
Nowy(a) na forum
madierfakier


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 3
Skąd: Mielec
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 18:22   

softa zmienialem juz kilka razy wiec to raczej nie soft..
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 20:28   

Zmieniałeś gdy zaczęło się tak dziać tak?
Czyli jednak tasiemka... Pozostaje spacer do komisu albo wymiana samemu, ale wymieniając samemu trzeba się liczyć z tym, że można coś sknocić.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:52   

Tasiemkę nie jest aż taki problem wymienić, jak się tylko dobrze patrzy toto nic sknocić się nie da. Trzeba tylko być ostrożnym, ale to na prawdę nie jest trudne. Słowa pocieszenia...
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 12:04   

Z tego co pamiętam, to Z8 niema lutowanej tasiemki, więc wymiana powinna być prosta, ale złożenie tego telefonu już nie jest takie proste ze względu na jego inność budowy ;)
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 12:10   

Ale gdyby ta obudowa nie była inna, to by nie dawała takiego efektu, nie?
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
Ylon 
Nowy(a) na forum
madierfakier


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 3
Skąd: Mielec
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 14:24   

a ile kosztuje wymiana tasiemki ?
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>