GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 11:41 Najkorzystniejszy operator
Witam.
Poszukuję operatora telefonii komórkowej.
Wybierałbym raczej wśród czołówki czyli Era, Orange, Plus.
Co moglibyście polecić?
Interesuję mnie tanie połączenia i SMS-y bez żadnych pakietów itd.
Adamson - wszędzie masz tanio dzięki pakietom. Jeśli bardzo nie chce pakietów to ja w Tak-taku Ery rozwiązuję to w ten sposób, że korzystam z pojawiających się podwójnych doładowań. Wtedy koszty mam dwa razy niższe, czy tam inaczej mówiąc mam dwa razy więcej pieniędzy do dyspozycji. W skrócie: więcej dzwonie i piszę za tyle samo.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 09:16
Nieważne, czy dwa razy więcej. Ważne, że nie każdy, a nawet powiedziałbym, że większość woli zapłacić te swoje 30zł miesięcznie niż 60 czy ile tam trzeba.
A dlaczego? Tego chyba nie muszę pisać prawda?
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Do tego faktycznie trzeba się przyzwyczaić. Nie każdemu leży taka forma gospodarowania gotówką na telefon, ale faktycznie na dłuższą metę, tak w skali półrocznej na to patrząć, wychodzi się na tym lepiej niż na doładowaniach comiesięcznych. Kwestia zarządzania swoimi środkami Raz wydasz więcej, potem pół roku nic.
No dokładnie, mieć dwa razy więcej kasy to już coś. Ja i tak doładowuję 30zł miesięcznie ze względu na darmowe rozmowy w sieci i Telefon bez Związku, ale z podwójnego i tak korzystam.
Nie każdemu widzi się płacić w jednym miesiącu 50zł czy 80zł na raz, żeby dostać coś więcej. Niby to i tak to samo, a jednak różnica duża.
To nie jest kwestia tego jak się widzi, tylko jak się kalkuluje i czy się ma wolne środki. Ja wolę wydać raz na pół roku te 175 zeta i mam z tego prawie 350 złotych, 50 zł na każdy z kolejnych 7 miesięcy, a wydaję ledwie połowę tej kasy. Podejrzewam, że każdy kto wie, że tak można i ma te wolne środki, robi właśnie tak.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 20:57
haloxavi- i znów mówiąc o sobie próbujesz mówić w imieniu wszystkich .
I właśnie to jest kwestia tego jak się komu widzi, a nie jak się kalkuluje. Tobie odpowiada taka forma i w porządku, ale są ludzie którzy wolą płacić sobie miesięcznie te X zł zamiast wydać na raz dwa czy cztery razy więcej.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Tak, ale nikt też nie mówi, że musisz wydawać nie wiadomo jak wielkie sumy jeśli korzystasz z podwójnego. Kwestia indywidualna, ale chyba lepiej doładować w czasie podwójnego i prawie dostać dwa razy więcej kasy.
@Adamson trochę zamilkł , a bez tego ciężko coś doradzić, nie wiadomo ile ma osób w danej sieci, ile miesięcznie przeznacza na telefon etc. Jedyne co wiadomo , to fakt, że chce "dużą ilość smsów"
Z tego co kojarzę , to dla osób często smsujących dostosowany jest Pelikan w Orange, oczywiście pakiet zależy od kwoty zobowiązania, ale można mieć nawet do 5000 smsów.
Jeżeli masz kilka osób z którymi często rozmawiasz to najlepiej wybrac abonament w Plusie i aktywować pakiet minut do 5 wybranych numerów. Jeżeli dużo piszesz to polecam z kolei Orange-oczywiscie mówię o pakietach wewnątrz sieci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.