GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam
Właśnie kupiłem motorole milestone,
Ciekawy Telefon ale mój pierwszy smartfon
Chciałem zastąpić obecna nawigacje innym ściągniętym programem, lecz nie wiem jak zainstalować program w telefonie.
Po zatem gdy szperam w Internecie przez WI-FI w momencie gdy wchodzę na stronę gdzie jest wymagany Java bądź acrobat leader mam problem. Nie wiem jak go zainstalować. (tak jak w PC??)
Do aparatu była dołączona płyta motorola media link, lecz program ten niema zamiaru zainstalować się w mym PC (mam windos XP)
Pomocy…
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 19:52
Programy możesz zainstalować z bazy komputera bądź z telefonu, wystarczy sciągnąć odpowiednią wersję programu na Twoją Motorolkę, wrzucić ją na pamięć czy kartę pamięci i zainstalować.
AC i Javę możesz pobrać właśnie w ten sposób na stronie producenta, bądź wpisując hasła na googlach(trzeba szukać!!!) i zainstalować, to nie jest trudne, szefie.
Program do Twojego telefonu również pobierz sam, wpisując nazwę TWOJEGO modelu i gotowe! Wątpię, by było Ci to koniecznie potrzebne, ale jak uważasz.
Nawigację najlepiej pobierz płatnie. Wydaj tą dychę na AutoMapę, czy inne, ale bądź zadowolony. Ja tak właśnie zrobiłem.
W razie problemów, spróbuję Ci podesłać linki. Daj znać to poszukamy konkretnych programów.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Ok. a jak to mam znaleźć w telefonie?
Za pomocą jakiejś aplikacji??
Nie widzę tego na pulpicie ani nie mam żadnego menadżera czy czegoś w tym stylu
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 13:08
Słuchaj, najlepiej załóż folder, albo wklej to gdzieś w widocznym miejscu w telefonie i znajdź to. NIE APLIKACJĄ, tylko SAMEMU Będzie dobrze... nie wiem gdzieś to wkleił.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 18:02
Ot, chociażby jeden z najlepszych Documents to Go.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Telefon: Motorola Milestone
Sieć GSM: Play Fresh Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 41
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 12:41
Mam pytanko. Jak sie domyslacie posiadam MM i jestem bardzo zadowolony z tego urządzenia, jednak nie wiem dlacezgo ciagle pobiera mi delikatnie pieniazki z konta (okolo 10gr za 1h) nawet jak nic z nim nie robie. Sieć moja to Play frash. Nie wiem jakie aplikacje pobieraja mi te pieniadze ale jest to strasznie irytujace.
Instalowane programy : Adobe Reader; Battery Life; Kreac Calculator; note Pad; Retro Clock i (jest na liscie aplikacji chodz nie instalowałem go ) usługa Market.
Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 100 Skąd: Podlasie
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 12:59
Masz wykupiony jakiś pakiet na internet? Jeśli nie, to prawdopodobne jest, że po prostu pobiera Ci pieniądze w związku z aktualizacjami, w tym przypadku, najpewniej jest to android market.
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 14:38
vienio89, Android tak ma. Po prostu ten system sam łączy się z internetem w celu sprawdzenia, czy są np. aktualizacje programów. I nie da się tego wyłączyć, tak żeby nie rozłączać od razu całego połączenia ze światem.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 09:17
właśnie ogarnąłem troszkę go. powyłączałem automatyczne sprawdzanie aktualizacji, wywaliłem gry które łączyły się z netem tylko po to by w rogu wywaliło mi parę reklam. Jest na razie spokój:)
Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 100 Skąd: Podlasie
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 13:18
Automatyczne łączenie da się wyłączyć w całości, lecz osobiście nie widzę w tym najmniejszego sensu, gdyż Android to system do internetu, więc bezsensowne jest kupowanie tegoż właśnie telefonu, jeśli planuje się z niego korzystać jak ze zwykłego telefonu, czyli po prostu dzwonienie, smsowanie + jakieś zwyczajne funkcje, które posiada każdy telefon bez OS'a.
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 18:41
nie chcę zakładać nowego tematu więc odświeżę ten. Chciałem się spytać czy na motorola milestone da radę oglądać filmy z megaupload i czy w końcu pojawiły się jakieś aktualizacje odnośnie flasha?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.