GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 100 Skąd: Podlasie
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 16:59
Adamis, jeśli dbasz o telefon (i mówię tutaj o normalnym użytkowaniu, a nie trzymaniu go w torebeczce i w sejfie), to nic się z Twoim telefonem nie stanie. Jeśli jesteś osobą w stu procentach sprawną fizycznie to nie potrzebujesz żadnej folii ochronnej, ani nawet 'kabury'. Wystarczy, że przydzielisz sobie jedną, oddzielną kieszonkę na ten telefon i wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Po prostu w kieszeni z telefonem nie trzymaj żadnych innych rzeczy, a wtedy wszystko powinno być w porzadku.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 19:42
Wiolu- a czy telefon masz w trybie UMTS? Czy GSM?
Trzeba pamiętać, że tryb UMTS jest bardzo energożerny i przy słabszym zasięgu UMTS bateria potrafi bardzo szybko się wyczerpać.
Jeśli masz w trybie GSM i telefon "pada" w ciągu 24h to niezwłocznie oddaj go na gwarancję.
Wyłączyłam wszystko co się dało GPS,Wybór sieci:ręczne, Tryb GSM 900/1800, jasność wyświetlacza na 1 (w sumie mi tak wystarcza bo nie razi po oczach), widżetów nie używam, mam jeden pulpit bo więcej nie potrzebuje.Ogólnie wszystkie mam wyłączone:D procesor trochę mi skacze 1%-8%-1%-9%-2%-10% nie wiem czy to normalne.Czytałam że aktualizacja softu może pomóc ale u mnie się nie da bo jak pisałam wyżej wyskakuję błąd.
No nic, pomęczę się trochę a jak mnie porządnie zirytuje to oddam na gwarancję, zobaczymy co mi powiedzą:D
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 13:13
adamis- różnią się tym, że 3MK sam sprawdziłem i wiem, że to na pewno poliwęglan, a nie jakaś zwykła folia która przed niczym nie chroni.
Nie mówię, że jest najlepsza, ale jest naprawdę dobra, a co najważniejsze przetestowana przeze mnie .
UMTS pozwala na dużo większy transfer danych, pozwala również na wideorozmowy, ale nasze telefony szybciej się rozładowują jeśli mamy słaby zasięg 3G.
Jeśli jednak korzystasz z 3G to nie warto zmieniać czegokolwiek, bo przy każdej chęci połączenia się poprzez 3G będzie trzeba przestawiać ustawienia.
el_crack oraz pozostali- jeśli macie pytania o ustawienia telefonu to załóżcie osobne wątki, ten służy do pomocy w wyborze telefonu.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Telefon: Motorola Milestone
Sieć GSM: Play Fresh Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 41
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 13:28
Sądzę że smartfony które trzymają około 2 dni to naprawdę dobry wyczyn. Mój milestone teraz przy częstym słuchaniu muzyczki na słuchawkach, szperaniu w necie graniu przeżyje dzien, noc i jeszcze troszkę dnia, więc nie narzekam. Samsungi widziałem że nawet do 4 dni trzymają. Wiem to z różnych recenzji i jakiś forum. Oczywiście mogę się mylić i mogły to być stronnicze wypowiedzi ale z drugiej strony - skro chcesz smartfona to musisz się pogodzić na zupełnie inną klasę jeśli chodzi o żywotność. Mamy dragstery - palą 20litrów na 100 metrów ale za to jak zapieprzają ;P
hej, szukam telefonu w cenie do 500zł
sieć: plus
najlepiej sony erisson
zależy mi żeby był w miarę wytrzymały i nie psujący się.
Aparat robiący dobre jakosciowo zdięcia
mile widziane wi-fi (ale nie jest to warunek)
nie musi być b.ładny
Jaki polecacie?
z góry dziękuje za odpowiedź:)
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 20:57
Do 500zł w Plusie to znaczy: na jakiś abonament do 500zł, czy nowy telefon bez żadnej umowy w Plusie?
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
chodzi mi o nowy telefon, z simlockiem na plus albo bez simlocka, na karte, ale nie mam jakiś specjalnych wymagań, chodz mi tylko aby był wytrzymały i miał w miarę dobry aparat. i najlepiej niedotykowy.
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Śro Gru 01, 2010 17:31
Lepiej będzie ci kupić telefon w sklepie, bo operatorzy strasznie zdzierają, jak się bierze bez umowy.
Nowego z WiFi praktycznie nie znajdziesz. Jest Samsung Monte, ale jest on dotykowy. Za to mogę polecić ci Sony Ericssona C702. Posiada aparat 3,2MPix, ale robi bardzo dobre zdjęcia (w końcu SE) oraz posiada wytrzymałą obudowę.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.