GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 03:34 jaki telefon i w jakiej sieci przy wydatkach 50zł/3 miesiące
Witam
Mam problem z doborem telefonu. Musi być on w jakiejś ofercie typu mix (ideałem była dawna oferta ery - konieczność utrzymania konta aktywnego na połączenia wychodzące przez okres 2 lat, co oznaczało niecałe 20zł miesięcznie. Była to dla mnie całkiem optymalna ilość.
Jeśli chodzi o telefon to takie minimum funkcjonalności stanowi sony ericsson k770i:
-aparat który dobrze się także sprawdza przy robieniu zdjęć z bliska - czytelne zdjęcia notatek
-odtwarzacz mp3
-znośny czas trzymania baterii
-lampa mogąca działać jako latarka
-no i przede wszystkim dzwonienie i w miarę wygodna klawiatura
Co byście polecili z obecnej oferty operatorów tak aby koszt telefonu był jak najmniejszy?
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 10:30
A dlaczego nie znalazłeś/aś sobie przynajmniej oferty?
I przy Twoich wymaganiach i takiej ofercie, będziesz musiał/a dopłacić do telefonu z 200zł przynajmniej.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Bo operator nie ma dla mnie większego znaczenia (znajomi są mniej więcej równomiernie rozłożeni po różnych sieciach z niewielką przewagą plus i play i mniejszością ery), byle by spełniał podane warunki (niewielki miesięczny koszt).
200 zł to jeszcze nie taka tragedia, obecnie z tego co widzę telefony z porównywalnym/lepszym aparatem (kierując się tylko i wyłącznie ilością pixeli przy ocenie) są jednak droższe.
Jeszcze z istotnych rzeczy odnośnie telefonu, to powinien mieć możliwość pracy jako modem
Play (40 doładowań po 10zł):
Nokia C3-00 - 349 zł - szeroki i tylko 2Mpix ale za to klawiatura qwerty i wifi
Nokia X3 - 349zł
Sony Ericsson Zylo - 359 zł
Plus (tu już niestety minimum to 30zł miesięcznie, trochę za dużo jak na mnie)
-stosunkowo niedrogie telefony, ale z aparatem tylko 2Mpix, nie wiem czy któryś jest dobry mimo to:
Nokia 5130 - 169zł
Nokia 2700 - 139zł
Poza tym:
Sony Ericsson Zylo - 219 zł
Nokia X2 - 219zł - aparat 5Mpix
X2+BH214 Nokia 239 - aparat 5Mpix
Orange (jedyna istniejąca jeszcze oferta 50zł na 3 miesiące, jednak jeśli chodzi o telefony, to nie widzę nic interesującego, chyba że się mylę i któryś jest sensowny)
Era (2 lata, po 25zł miesięcznie, trochę przy dużo, tak jak w wypadku plusa, tylko oferta wydaje mi się mniej korzystna)
Nokia 6303i - 299zł
Nokia C3 - 299zł
Nokia X2 - 149zł
Nokia 7230 - 249zł
Sony Ericsson Cedar - 1zł
Sony Ericsson Zylo - 299zł
Po zrobieniu dokładnego rozeznania też doszłam do wniosku, że sensowne telefony są głównie w miksturze 30 play.
Jeśli chodzi o nokie i se, to była to stanowiły większość moich telefonów, i nigdy nie narzekałam. Mam większe zaufanie niż do samsungów i lg.
Większość innych telefonów odpadła z powodu braku zwykłej klawiatury. Korzystanie z klawiatur ekranowych to dla mnie męczarnia, i brak klawiatury sprzętowej jest nie do przyjęcia.
Z telefonów które wymieniłeś w play zostaje więc tylko Samsung. Byłby idealny, tylko wiesz może czy posiada on możliwość robienia zdjęć w trybie makro? Poprzedniego telefonu używałam bardzo często do robienia podręcznych notatek (mapy, rozkładu jazdy, ogłoszenia itp). Patrząc po sieci niektórzy piszą, że tryb makro posiada, a inni że nie ma ani makra ani autofocusa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.