GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam samsung na swojej oficjalnej stronie chwali się Widżetem AccuWeather (aktualna prognoza pogody na ekranie tel.) lecz n ie ma możliwości pobrania aplikacji przez tel i po przez PC programem Kies. Ktoś ma podobnie bądź wie jak rozwiązać ten problem.
pozdrawiam Chodi
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 15:53
Widgetu z accuweather musisz poszukać na necie w rozdzielczości odpowiadającej Twojemu telefonowi.
Pamiętaj jednak, że za każdym razem gdy będzie sprawdzać pogodę będzie łączyć się z internetem.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nic mi o tym nie wiadomo aby samsung mial specjalny wigety na ten model tel ze strony samsunga kies juz próbowałem i wyświetla sie ze tel nie obsługuje, byc moż tak jest lecz chwala sie namietnie tym gadżetem na swojej stronie.
http://www.samsung.com/pl...type=prd_detail
przez samsung apps tez proowałem z poziomu tel nie mam wogole takich opcji do pobrania jak aplikacje programy czy temu podobne.
w samsungu to jednak gamonie.
Napisalem o problemie do konsultanta technicznego z sasunga i generalnie telefon nie ma tego widzetu tylko sie nim chwalą na stronie bo "mogą" oto ich odpowiedz:
"Samsung nie widzi podstaw do uznania Pana roszczeń, gdyż:
- zgodnie z notą prawną umieszczoną na stronie internetowej
www.samsung.com.pl , prosimy, abyś nie polegał wyłącznie na infor
macjach zawartych na tej stronie w momencie podejmowania decyzji o zakupie produktu bądź jego sprzedaży
lub innych transakcjach
handlowych bądź finansowych. Prosimy zwrócić uwagę na to, że informacje
zawarte na tej stronie mogą być niekompletne i dość ogólnikowe, gdyż
mają one jedynie informacyjny a nie prawnie wiążący. Nie są zatem ofertą
handlową firmy SAMSUNG w rozumieniu warunków sprzedaży konsumenckiej z
dnia 1.01.2003r., ani przyrzeczeniem publicznym w myśl Kodeksu
Cywilnego. Szczegółowe dane techniczne prezentowanych produktów uzyskasz
w punktach sprzedaży lub u naszych specjalistów.”
Sugestia na temat strony internetowej została przekazana do
odpowiedniego działu. "
A to odpowiedź na pytanie skąd wziąć ten widzet skoro na stronie sie chwalą że tak owy ten model posiada.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 17:13
Trafiłeś rzeczywiście na jakiegoś nierozgarniętego konsultanta, bo wypisuje głupoty.
Tego czy jest na pewno ten widget do tego telefonu nie wiem. Ale podejrzewam, że nie i jest tylko na telefony dotykowe z racji jego obslugi poprzez dotyk. Ale mogę się mylić.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.