GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 17:50 Co zrobić z dwoma nieużywanym numera telefonu stacjonarnego?
Witam, posiadam na wsi 2 niezamieszkałe już budynki. Do obu podłączona jest linia telefoniczna TP. Najniższy miesięczny abonament za dwa numery to ok. 80zł (dużo) Ojciec nie chce zlikwidować linii bo kiedyś b. dużo za przyłącze zapłacił a i też nie wiadomo czy się kiedyś nie przydadzą (np. do internetu) Nie wiem czy to prawda, ale ponoć teraz z założeniem nowej linii jest ciężko. Moje pytanie brzmi, co najlepiej zrobić lub do jakiego innego operatora przejść aby obniżyć koszty abonamentu. Dodam, że z telefonów w ogóle się nie korzysta a 80zł drogą nie chodzi.
Pozdrawiam
najkorzystniej wyjdzie Ci jak zawiesicie sobie linie w tp koszt ok. 20 zl za linie. Niestety nie ma innej mozliwości bo chcąc mieć linię pod neta trzeba płacić przynajmniej w małych miejscowościach. Niewiadomo co by było gdybyś zlikwidował i jak by wyglądała nowa instalacja ale z tego co wiem to aktywacja takiej linii to ok. 300 zl.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 21:59
Bez problemu możesz rozwiązać po prostu umowę. Linie zostają na swoim miejscu, niczego nie tracisz.
W razie potrzeby po prostu nawiązuje się nową umowę i nic więcej. Linie istnieją więc pod te linie zostanie przypisany nowy numer telefony, bądź internet.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.