GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Telefon: Samsung Monte (S5620)
Sieć GSM: Orange
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 17:12 Gadu Gadu w telefonie.
mam telefon kupiony w plusie za 1 zł na umowe xd
jeżeli to ma jakieś znaczenie to jest to samsung monte ^^
ale dałam tacie tą kartę sim z plusa i do tego telefonu włożyłam swoją starą kartę z orange również na umowe.
nie wiem dlaczego nie chce mi teraz chodzić internet ; <<
przez wi fi jest wszystko okey, ale tak za pobraniem opłaty się nie da.
moja koleżanka ma gg w telefonie xd
no i ja sobie też ściągnęłam, ale pisze, że usługa dostępna tylko w sieci orange. a ja przecież mam orange. ^^ tylko ten telefon z plusa ; pp.
nie przychodzą mi tez i nie mogę wysyłać mmsów. ; dd
czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje ? . to dla mnie ważne. ; ]
??????????????
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 17:26
Mam telefon kupiony w plusie za 1 zł na umowę.
Jeżeli to ma jakieś znaczenie, to jest to Samsung Monte.
Dałam tacie tą kartę sim z Plusa i do tego telefonu włożyłam swoją starą kartę z Orange, również na umowę.
Nie wiem dlaczego nie chce mi teraz chodzić internet.
Przez wi-fi jest wszystko okey, ale tak za pobraniem opłaty się nie da.
Moja koleżanka ma GG w telefonie.
Ja sobie też ściągnęłam, ale pisze, że usługa dostępna tylko w sieci Orange. Ja przecież mam Orange. Tylko ten telefon z Plusa.
Nie przychodzą mi też i nie mogę wysyłać mmsów.
Czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje ? . to dla mnie ważne. Dziękuję za pomoc.
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 19:47
Skonfigurowałam ustawienia z Internetem. Włączyłam go na telefonie i wszystko jest dobrze
Ale kiedy próbowałam już włączyć zainstalowane na telefonie Gadu-Gadu, to ukazał się komunikat ' Błąd połączenia z internetem. Zamknij aplikację ' .
W takim razie usunęłam Gadu-Gadu i pobrałam ponownie. Nic to nie dało. Wiesz może dlaczego tak się dzieje ?
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 20:23
Oczywiście, że wiem. Musisz ustawić profil transmisji danych dla gier i aplikacji na Internet.
Menu- Gry i aplikacje i gdzieś chyba w opcjach jest "Profil transmisji danych" wchodzisz do niego wybierasz Internet klik na zapisz i gotowe.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.