GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 15:56 Czy jest sposób żeby sprawdzić kto do mnie dzwoni.
Wita..
Od jakiegoś czasu dostaję anonimowe telefony o każdej poże .Jakiś natręt wydzwania i sie nie odzywa .Mam telefon z identyfikacją ale na wyświetlaczu pokazuje mi PRYWATNY . Czy jest jakieś urządzenie które mi pokarze kto do mnie dzwoni.Jestem ciekawa jak policja i straż identyfikują numery .Proszę o pomoc.
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 11:13 Re: Czy jest sposób żeby sprawdzić kto do mnie dzwoni.
Natalia napisał/a:
Wita..
Od jakiegoś czasu dostaję anonimowe telefony o każdej poże .Jakiś natręt wydzwania i sie nie odzywa .Mam telefon z identyfikacją ale na wyświetlaczu pokazuje mi PRYWATNY . Czy jest jakieś urządzenie które mi pokarze kto do mnie dzwoni.Jestem ciekawa jak policja i straż identyfikują numery .Proszę o pomoc.
niestety nic z tym nie zrobisz chyba ze zablokujesz polaczenia niezidentyfikowane-połaczenia zlośliwe zgłos to do operatora
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 61 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 12:47
W trakcie takiego połączenia użyj kodu funkcji MCID (oznaczania złośliwych połaczeń - o szczegółach dowiedz się u swojego operatora).
Tobie oczywiście to nic nie da bezpośrednio, dopiero po zgłoszeniu na policję tego faktu, operator może wtedy przekazać dane identyfikacyjne takiego połączenia (oczywiście policji).
Jeżeli ktoś dostaje głuche telefony, lub "sygnałki" z nieznanego lub ukrytego numeru, to o wiele bardziej opłaca się skorzystać z serwisu (tu był sobie link. Admin) l[/URL]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.