GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Telefon: Sony Xperia Z2
Sieć GSM: Orange
Internet: UPC
Wysłany: Wto Kwi 12, 2016 09:35 Telefon dla seniora
Szukam telefonu dla mojej babci. W tej chwili ma jakąś starą Nokię, która ciągle gubi zasięg i mam problem żeby się z nią skontaktować, w dodatku telefon jest na kartę i ciągle zapomina go doładować, w związku z czym wiecznie ma zablokowane rozmowy wychodzące :/
Potrzebuję czegoś maksymalnie prostego w obsłudze, z dobrą anteną i baterią, najlepiej gdyby dało się taki telefon dostać u operatora razem z abonamentem, który zamierzam wziąć na siebie żeby nie musiała już pamiętać o doładowaniach. Orientujecie się czy któryś z operatorów oferuje taki telefon w jakimś prostym planie bez internetu?
A nie lepiej kupić telefon za gotówkę a abonament tylko z kartą sim? Bardziej Ci się to opłaci bo pewnie wyhaczysz coś u jakiegoś operatora już za 19zł
Jest wiele telefonów klasycznych, kilka modeli, które są dla starszych osób.
Wysłany: Śro Kwi 13, 2016 08:38
Niby wiem że lepiej, ale nie mam w tej chwili zbyt dużo wolnej gotówki na taki wydatek, wolę spłacić go w abonamencie, mniej to odczuję.
barnaba, przeglądałam sporo takich telefonów w internecie i dla mnie też wydają się wbrew pozorom trudne w obsłudze, ale myślałam że może to kwestia przyzwyczajenia do smartfona
może faktycznie lepiej coś prostego i klasycznego zamiast tych wymysłów z wielkimi przyciskami?
Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 09:36
Sugerowałam się cenami telefonów dla seniorów które chodzą po 300-400 zł, ale chyba faktycznie poszukam po prostu jakiegoś zwykłego maksymalnie prostego telefonu. Przynajmniej abonament będzie niższy
Telefon: Samsung Galaxy S2
Sieć GSM: Plus
Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 10:09
coś drogie te telefony znalazłaś, ja nie płaciłem więcej jak 200 zł. kup go osobno a abonamentu szukaj najlepiej w porównywarkach, będzie szybciej niż u każdego na stronie sprawdzać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.