GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 21:49 wybór tv +internet
Mam pytanie odnośnie dostawców neta stacjonarnego. Niebawem kończy mi się umowa z obecnym dostawcą .Chciałbym płacic ok 100zł (10Mb/s), a biorąc pod uwagę fakt, że w ostatnim czasie wyszło sporo promocji również z pakietami TV, to domyślam się , że mogłabym jakoś ograniczyć swoje rachunki. Pytanie tylko na co zwrócić uwagę przy wyborze i jaki operator ma teraz najkorzystniejsze warunki ?
Jeśli chodzi o tv to są lepsze i tańsze rozwiązania na rynku i nie dostarczają ich Operatorzy. Sprawdź sobie weeb.tv uważam że to świetna sprawa za parę groszy masz dostęp do najlepszych kanałów nie ma lepszego rozwiązania na rynku
Natomiast jeśli chodzi o internet to jeśli nie jesteś w lokalizacji w której UPS ma swoje łącza - ponieważ ma najlepsze propozycje to myślę że możesz spróbować w Netii = w tym mogę pomóc - obecnie daje maksymalną przepustowość na linii tj. 20/1 Mb w cenie 59.90 zł brutto
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 21:53
Może troszkę poza tematem, ale wtrącić się muszę.
Denerwujące i złe jest to, że łącza jakie oferują nam operatorzy są nastawione przede wszystkim na download, a upload jest (tak jak w tym przypadku) 20x mniejszy....
Bez sensu to troszkę.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Tak zgadza się często maksymalny upload to 1 Mbit/a ale to wynika ze specyfiki łącze adsl, wyższe przepustowości mogą być realizowane po światłowodzie lub po jakiejś dobrej radiolinii i oczywiście takie łącza są odpowiednio droższe.
Wiecie, co to kwestia znalezienia dobrego operatora, po prostu, więc jeśli chcecie kompleksowej obsługi tv i internetu szukajcie dokładnie, oglądanie w sieci to srednie rozwiązanie - zawsze lepiej obejrzyć mecz na dużym ekranie, bez obaw że się zatnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.