GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Sob Lip 15, 2017 12:37 Telefon komórkowy do 700 zł za gotówkę. Doradźcie!
Chcę kupić telefon w sklepie (nie u żadnego operatora). Mam 700 zł do wydania. Ma mieć Androida, 5 cali ekran (może mieć nawet więcej), przynajmniej 2 GB RAM oraz 16 GB pamięci wbudowanej. Myślałem o LG X Power, Huawei P8 Lite oraz LG K10, ale się nie mogę na nic zdecydować. Mam jednak nadzieję, że są tutaj ludzie zorientowani w temacie i coś doradzą.
Telefon będzie przede wszystkim do Internetu (Facebook, Instagram, Snapchat) i do gier (zwłaszcza chodzi mi o Pokemon Go). Piszcie, bo liczę na pomoc, bo sam nie mam aż tak dużej wiedzy. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę, która mi ułatwi wybór
Ja kupiłem P10 zaraz zaraz po premierze i działa bez zarzutu. Miałem spore obawy, bo to mój pierwszy telefon z Chin, a szczerze mówiąc nie kojarzą mi się z jakością. Wcześniej działałem na Koreańczyku z serii A5. Różnica jest spora, bo tamten to średnia półka, a ten to flagowiec. Parametrycznie znaczne różnice i to nie zaskakuje. W p10 nie mogę się tylko przyzwyczaić do trybów aparatu. Bo można działać na jednym lub na dwóch obiektywach. Mam wrażenie, że jak są uruchomione 2, to oprócz zwiększenia obszaru na zdjęciu polepsza się też kolorystyka. To co prawda telefon nie do 700 zł, ale godny polecenia z tańszych opcji polecam P8 Lite kosztuje chyba niecałe 600 zł nawet, a jak na tę cenę to oferuje sporo ma 8 rdzeni, dzięki czemu jest dość szybki, aparat 13 i 5MPix i o ile dobrze pamiętam to bateria też jest całkiem wytrzymała. A wiem tyle o Hua przez moją dziewczynę, która od dawna na tych tel działa.
Nowy tej firmy na pewno to nie koszt 700 zł... a innych hmm na dwoje babka wróżyła można też kupić niby nowszy a o gorszych parametrach. Co do Huawei, widziałem dosłownie dzisiaj na komórkomacie ofertę plusa z nowym p10 lite i powerbankiem za jakieś śmieszne pieniądze, do abonamentu chyba 35 zł więcej a telefonik fajny, sprawuje mi się bardzo dobrze, co prawda ja go kupiłem poza i wybuliłem ładnie ale żałować nie żałuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.