GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 09:50 samsung c300 problem z sms-ami
Posiadam samsunga c300 na kartę w Orange ale chcąc odebrać wiadomość sms pojawia mi się "operacja zakończona błędem" ale jak włączę i wyłączę telefon to odczytuje część smsa i nagle w treści pojawia się koperta z znakiem zapytania i nie da się przeczytać dalej :/ myślałam ze może to przez brak polskich znaków ale nie, może nie odczytuje zbyt długich sms?(powyżej 160 znaków) proszę o pomoc!!!!
Witam serdecznie,
..dość dziwna sprawa..mój kolega ma C300 i nie miał nigdy takiego problemu .
Może masz źle skonfigurowane ustawienia wiadomości - sprawdzałeś to ?? ..czy napewno wszystko masz poprawnie wpisane tam gdzie 3ba i tak jak ma być ??
Pozdrawiam
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 15:43
Nie wydaje mi się, aby to była zła konfiguracja. Problem leży raczej gdzieś w sofcie. A dzieje Ci się tak od kiedy kupiłeś telefon, czy dopiero zaczęło tak się robić? Jeśli jest to sprawa softu to telefonik musi iść do naprawy. Najlepiej sprawdź jutro w serwisie.
Pozdro
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
smsy do 160 znaków dochodzą normalnie bez problemów. Tylko jak ktoś wyśle mi dłuższa wiadomość wtedy pojawia się ten błąd. Zaczynam się zastanawiać czy to może nie z mojej winy/mojego telefonu/ tylko z winy osoby która do mnie pisze... nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 19:48
Raczej to wina telefonu. Jest to biedna wersja telefonu więc nie licz, że będzie obsługiwał esemesy ponad 160 znaków.
Pozdro
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Witam serdeczne,
Nie jest to biedna wersja telefonu darkgee . Mój Tatko ma taki telefon i nawet jak wysyłam mu potrójnego esemesa(ponad 440znaków), to bez problemu może go odczytać . Więc nie zwalaj winy na telefon(może nie jest jakiś wypaśny z super kamerą, mp3ką i slotem kart pamięci), ale uwierz mi że daje rady
Pozdrawiam
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 18:03
Pisze, że jest biedny bo odniosłem takie wrażenie. Co do ilości znaków no ot prawdopodobnie soft jest walnięty i tyle.
Pozdro
nie lubię tego telefonu, znów mam z nim problem odnośnie smsów. Pomóżcie!
wiadomości które do mnie przychodzą to: "nowa wiadomość (zamiana)" po czym po przeczytaniu smsa samoistnie się kasuje. (bez żadnej informacji i o kasowaniu, po prostu sms znika) no i nie wiem co zrobić żeby mi się one nie kasowały???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.