GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Zamierzam zaprojektować telefon w którym mozna byłoby jednym przyciskiem zmieniać operatora, Czyli z do Orange dzwonić jako
Orange a do Er-Plusa z Ery-Plusa. Jednym z rozwiązań jest umieszczenie dwóch kart sim w telefonie, ale istnieją inne rozwiązania.
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 14:37
Dual Sim jest rozwiązaniem znanym od kilku lat, ale przełączenie karty podczas działania telefonu jednym przyciskiem jest czymś nowym. Myślę, że jest to dobry pomysł jednak niewielu go chyba używa (spora część ze względu na niewygodę przełączenia karty). Zrobienie takiej rzeczy jak proponujesz jest na pewno krokiem w przód, ale trzba poczekać czy ten pomysł przyjmie się.
Pozdro
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Witam serdecznie,
Projekt jest fajny , ale czy masz pomysł jak to zrobić..nie wystarczy napisać tylko odpowiedni program..3ba użyć też mądrej elektroniki - masz już pomysł jakiej ??
Ogólnie szacuneczek za chęci i wizję przyszłości ja jestem za .
Pozdrawiam
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 17:45
MaciaSS, on napisał, że ma go tylko zaprojektować, więc może tylko naszkicuje ogólna koncepcję, a programami i elektroniką zajmie sie ktoś inny?
Pozdro
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Witam serdecznie,
wooow nawet sam Bóg forum napisał - SUPER .
Drogi Adminie..myślę, że nie będzie się już wpisywać kodu PIN (karty sim, będą wlutowane w płytę główną telefonu, gdzieś obok procesora)..telefony będą tak zaawansowane, że śmigając palcem po klawiaturze lub guzikach-wyświetlaczu dotykowym, będą zczytywać linie papilarne właściciela..i nawet jak zgubisz lub ukradną Ci telefon, to złodziej czy znalazca i tak nic nie będzie mógł zrobić z tym telefonem
Pozdrawiam
Jasna sprawa są trudności, ale projekt w przygotowaniu. skończony i zatwierdzony zamierzam prawdopodobnie sprzedać, ale jeszcze udostępnię wersje beta projektu. W początkowej fazie jest mnóstwo wyzwań, nawet nie chce mi się wypisywać.
Pozdrawiam
ps miło odpowiem na konkretne pytania dot projektu
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 11:29
No to ja mam pytanko: czy ten telefon będzie dostępny tylko u jednego operatora czy u kilku i jak przedstawiają się dane techniczne?
Pozdro
P.S. MaciaSS, ma rację takie funkcje za niedługo wejdą w życie. Czytałem o tym w jakiejś gazecie.
pepi Lubi porozmawiać na forum użytkownik nieaktywny
Dobre pytanie!
Jak powszechnie wiadomo operatorzy telefonów podpisują umowy z producentami telefonów np z fińską Nokią, nie wiem jak dokładnie przyjmie się projekt i w jaki sposób zostanie "strawiony", nowa linia telefonów, jeżeli tak to całkiem niezależna.
Jeżli chodzi o pytania dot.strony technicznej proszę zadawać je maxymalnie konkretne
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 16:51
A więc maxymalnie konkretnie to co mnie interesowałoby:
-ilość pamięci (karta pamięci)
-rozdzielczość aparatu
-rozdzielczość i wielkość ekranu
-system operacyjny (czy wspierasz się na jakimś, czy piszesz swój własny od podstaw.
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.