GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
pepi Lubi porozmawiać na forum użytkownik nieaktywny
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 18:48 śmieszne zapytanie
Mam pewne (być może śmieszne pytanko). Otóż mam Internet z ery i rzadko kiedy uda mi się wysłać smska z gg. Zwykle udaje się to późno w nocy. Wiem, że moi znajomi mający np. Neostradę nie mają takich problemów i prawie zawsze mogą bez problemu wysyłaś smsy z gg. Czy to jest zależne od prędkości Internetu??
A może ja na siłę szukam już minusów tego ^^^ blue connecta
Witam serdecznie,
Pepi..może jest to zależne od obciążenia tego Twojego magicznego blue connecta..wiesz jak dużo ludzi napiera, to może zamula
Pozdrawiam
Zgadzam sie z MaciaSSem, mam iPLUSa i podobny problem. Może nigdy nie wysyłam SMS z Internetu, ale dużo siedzę na stronach, forach i GG. I po prostu ścina połączenie, taki lag. Jest sieć, a jej nie ma. Zwłaszcza na GG się to dzieje. Uważam, że to jest właśnie w tym problem - za duże obciążenie łącza. Prędkość i usługodawca internetowy na to nie wpływają.
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 22:49
Istenieje też możliwość że padają serwery gg. Lub jak wspomniał już ktoś zbyt duże obciążenie twojego necika, lub wysłano już maksymalną ilość smsów z tego IP.
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.