GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Śro Sty 23, 2008 08:51 Problem z telefonem
Mam nesotrade TP, problem polega na tym że gdy jestem połączony z internetem to telefon stacjonarny zawsze mam rozładowany, zaś gdy cały dzień komputer jest wyłączony, a dokładniej nie jestem podłączony do internetu to telefon jest naładowany. Próbowałem zmieniać baterie w telefonie ale bezskutecznie. Jeśli wie ktoś dlaczego tak sie dzieje to proszę o pomoc.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 61 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro Sty 23, 2008 09:36
To jakieś cuda tutaj opisujesz.
Zakładając, że Twoja instalacja zasilająca jest zgodna ze "sztuką" nic takiego, co opisujesz nie powinno wystąpić. Jeśli natomiast masz zstosowane jakieś wynalazki to wszystko jest możliwe (np. faza na bolcu uziemiającym kompa ). Normalnie stan linii (tylko linia jest wspólna, ale rozdzielona filtrem) nie ma żadnego związku z układem zasilania telefonu / ładowania.
Nie piszesz nic o typie telefonu, ale można domniemywać, że jest to jakiś model bezprzewodowego. Piszesz "baterie" - rozumiem, że tak określasz akumulatory, bo gdybyś miał baterie, to ich ładowanie jest jak zabawa granatem bez zawleczki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.