GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 10:49 problem z orange freedom
hejka. ostatnio zainstalowałam sobie internet z orange freedom. Instalacja modemu udała się pomyślnie, problem pojawił się przy logowaniu. Pojawia się komunikat nieznany błąd podczas pobierania informacji RAS. Pani z biura obsługi poleciła mi usunąc z kompa programy typu nokia czy sony ericson pc suit i potem ponownie zainstalować modem. Tak też zrobiłam. Niestety błąd nadal się pojawia. Co robić? Przeinstalować system? Czy może trzeba zmienić ustawienia w kompie?
[/b]
Hejka. Po wielu trudach i nieprzespanych nocach udało mi się rozwiązać problem. Niestety konieczne było przeinstalowanie systemu. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne. Zanim jednak to zrobicie wgrajcie na płytki wszystkie dokumenty, filmy, muzykę itp (łącznie z instalkami programów). Zajęcie pracochłonne ale warte zachodu. Jeśli ktoś nie ma pojecia jak przeinstalować system podaje link z instrukcją z której ja korzystałam
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 21:19
Witaj!
Zgrywanie na płytki tych wszystkich rzeczy nie jest potrzebne. Wystraczy druga partycja .
A reinstalacja systemu jest dziecinnie prosta .
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Hejka
Zależy dla kogo prosta? Dla mnie akurat to była czarna magia, bo jeśli chodzi o kompa to jestem samoukiem i w wielu sprawach jestem zielona. Ale jak na blondynę to sobie dałam radę i jestem z siebie dumna. Pozdrwiam
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 22:02
Trzeba było napisać na forum że chcesz to zrobić a napisałbym Ci krok po kroku co trzeba zrobić . No ale jeśli sama sobie poradziłaś to Gratuluje!
Jeśli będziesz miała jakieś problemy z telefonami, komputerem pisz napewno ktoś pomoże!
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Cześć. Racja, powinnam zaznaczyć, że nie mam pojęcia instalowaniu systemu. Ale ja zazwyczaj szybciej myślę niż piszę Bo w myślach miałam pytanie o instalkę, ale jak widać nie napisałam. Mój błąd. Jak będę miała jakiś problem, a na pewno będę, to się zgłoszę. Dzięki. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.