GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Telefon: Samsung i900 Omnia, Omnia HD
Sieć GSM: Orange Pomogła: 5 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 169 Skąd: Nakło nad Notecią
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 12:58 Nokia E50 i sieć Orange.
Witam serdecznie.
Wczoraj pojawił się problem nietypowy i nie wiem co zrobić za bardzo. Doładowywałam konto, wszystko ładnie, ale... zniknęła usługa poinformowania smsem ile zapłaciłam za rozmowę. No wiecie wiadomość sieciowa z danymi, ile minut i ile kaski zjadło. Jak to spowrotem włączyć? Jestem w Orange niecałe 3 miesiące i nie bardzo czaję tę sieć. Dziękuję i pozdrawiam,
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 21:04
Nie zabiorą za kilka godzin... Orange akurat na bieżąco zabiera pieniądze z konta. Nie tak jak plus w którym po jakimś tam czasie zabierają kase.
A co do mixa to przez jakiś okres w miesiącu też miałem darmowe rozmowy... Niewiem czemu, niewiem jak. Nie mam już mixa w orange (na całe szczęście) i nie jestem w stanie Ci pomóc. Choć z tego co pamiętam nie dostawałem takiej wiadomości u nich...
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Sieć GSM: Orange Pomogła: 5 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 169 Skąd: Nakło nad Notecią
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 22:10
ziomiwan napisał/a:
A co do mixa to przez jakiś okres w miesiącu też miałem darmowe rozmowy
Sęk w tym, że nie mam mixa. Mam pre-paid Orange GO, a plan taryfowy Nowe Orange GO. Zawsze dostawałam smsa zaraz po rozmowie, no i dziś mi kasy z konta nie bierze. Dodam, że nic nie uruchamiałam poza usługą Orange Email, czyli pakiet 5MB. Chciałabym usługę tego smsa przywrócić no i żeby w stanie rzeczywistym jadło kasę, a nie jak w Plusie.
_________________ Samsung Omnia + Samsung Omnia HD i gitara gra
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 22:48
W orange nie mam zielonego pojęcia jak to się włącza... Nawet popaprańcy nie mają podanych na stronie numerów/kodów do takich rzeczy. Żałosny operator, podobnie jak i tepsa tyle że oni stacjonarny. Od nich lepiej trzymać się jak najdalej.
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 21:39
Już doszłam co do czego. Zadzwoniłam pod *500 i dowiedziałam się, że mam pakiet 28 minut darmowych, ale jak, to nie mam pojęcia. Ja nic nie uaktywniałam, kasy za pakiet mi nie pobrało z konta, więc jakim cudem go mam??
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 12:14
Właśnie, nie wiem. Pieniędzy z konta nic mi nie pobrało, o promocji nic nie wiem, nic nie aktywowałam. Na stronie Orange jak loguję się i wchodzę w zakładę "stan konta i pakietów" to o takowym pakiecie nie ma żadnej informacji. Może być tak, że ktoś przez przypadek mi uruchomił ten pakiet? No wiecie, na odległość tak, jak można doładowywać konto komuś. Akcja ta zdarzyła się jak doładowałam konto za 25 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.