GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 06:35 czy jest mozliwosc przywrocenia sms z nokiN70
witam. chciałabym sie dowiedzieć czy jest możliwość przywrócenia skasowanych sms-ów z nokii N70. SMSy raczej nie były zapisywane na karcie. po przeczytaniu były zaraz kasowane. zależy mi na ich odzyskaniu ale nie wiem jak to zrobić. Z góry dziękuje za udzielenie jakiejkolwiek informacji. pozdrawiam
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 09:45
Z telefonu nie odzyskasz skasowanych danych. Chyba że całość tzn telefon komputer czyta jako dodatkowy dysk przenośny to istnieje taka możliwość jednak odzyskać można wtedy pliki nie starsze niż tydzień. Odzyskiwanie plików z kart pamięci, dysków twardych robiłem już wielokrotnie z dobrym skutkiem tj. 99,9% odzyskanych plików, ale nigdy nie odzyskiwałem z telefonu. Jest to raczej nie możliwe.
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
jeżeli nie był zapisany na karcie pamięci - a sądzę, że na pewno nie, to niestety nie odzyskasz... chyba, że u operatora jakoś z bazy danych dostaniesz:P:P
Telefon: Samsung i900 Omnia, Omnia HD
Sieć GSM: Orange Pomogła: 5 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 169 Skąd: Nakło nad Notecią
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 15:36
Diorek napisał/a:
u operatora jakoś z bazy danych dostaniesz:P:P
Też ciężko. Ja kiedyś potrzebowałam kilka smsów i nie dało się cofnąć. Od tego momentu po prostu są w skrzynce odbiorczej, te które są mi niepotrzebne, to kasuję co jakiś czas. U operatora ciężko odzyskać. Chyba że to jakaś ważna sprawa np. sądowa i potrzebujesz smsów jako dowód rzeczowy. Musisz mieć konkretny powód do tego, ponieważ wtedy każdy by sobie chciał odzyskiwać smsy bez powodu, albo bo ma takie "widzimisie".
_________________ Samsung Omnia + Samsung Omnia HD i gitara gra
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 18:13
Nie sądzę aby operator podał Ci smsy z bazy danych... Wątpię że w ogóle je przechowują gdzieś... To są terabajty danych wszystkie smsy wysłane każdego dnia, tygodnia, miesiąca itd... Myślę że jeśli już to niedługo przebywają one w bazie danych operatora...
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.