GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Śro Lis 12, 2008 11:30 zapisywanie smsów na karcie nokia n70
witam ponownie! mam pytanko jak ustawic NOKIE N70 aby wszystkie smsy wychodzace i przychodzace były automatycznie zapisywane na karcie pamieci? czy jest taka opcja czy tez trzeba kazdy przeczytany sms zapisywac osobno? z gory dziekuje za informacje!
Witam serdecznie,
..ja też pierwsze słyszę, żeby zapisywać wiadomości na karcie pamięci.. ..nie wiem czy się da, no chyba, że masz dograny do Symbiana jakiś magiczny programik, napisany przez jakiegoś sprytnego polaczka to czemu nie
Pozdrawiam
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Śro Lis 12, 2008 17:52
Nie ma takiej możliwości. I wszystko na ten temat.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Wiem, że masa czasu minęła od ostatniego postu ale widzę, że nikt nie odpowiedział sensownie, a na googlu nie łatwo to znaleźć w ojczystym języku.
Na n70 nie znalazłem tego w opcjach, nie wiem, może gdzieś jest.
MaciaSS ta się składa, że właśnie istnieje taki programik.
MsvDriveE
Używam go od lat, a zacząłem w siemensie sx1 (super telefon), napisany został pod jego wersję symbiana, później w n6630 (skopiowałem go z danymi z karty siemensa na nową kartę do nokii i zadziałał), a obecnie w n70 i po zmianie karty na większą pojawił się komunikat, że wiadomości będą zapisywane w telefonie, bo do karty nie ma dostępu.
Nie mogłem sobie przypomnieć co to był za program.
Poszukałem trochę i znalazłem na forum sx1.pl jego nazwę, sam program łatwo znaleźć, wystarczy zainstalować, wejść w menu, osobiste i kliknąć ikonkę programu potem poczekać chwilkę.
Teraz zamiast w telefonie smsy, mmsy, maile i pliki z bluetooth będą zapisywane na karcie.
Nie wiem jak powrócić do poprzedniego stanu poza zmianą lub wyjęciem karty (mi to nie potrzebne, bo używam karty jako wbudowanej pamięci i jej nie wyciągam), więc zweryfikujcie smsy i użyjcie jakiegoś programu np smsstorer do zarchiwizowania ważnych wiadomości zanim zmienicie miejsce zapisywania wiadomości na nośnik E:\
Zwiększa to też możliwości przesyłania plików przez bluetooth, bo można dzięki temu przesyłać pliki większe od wolnej pamięci telefonu (na czym zależało mi w owym sx1-4MB w telefonie).
Mam nadzieję, że komuś przyda się ta wyczerująca odpowiedź.
Pozdrawiam
DamianP
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 08:40
Faktycznie Sorry, ale u kumpla nie mogłem znaleźć takiej opcji. Wystarczy wejść w "Wiadomości", dać "Opcje, "Ustawienia", "Inne" i w "Pamięć w użyciu" przestawić na "Karta pamięci".
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
A jak to działa w nokii C3? Bo po wejściu w 'wiadomości' i 'opcje' jest tylko 'rejestr wiadomości' 'wiadomości sim' i 'stan pamięci', z którego też niewiele wynika w kwestii zapisywania sms'ów na karcie. W 'ustawieniach' z menu też nic nie ma, albo ja tego nie umiem znaleźć. Proszę o pomoc, bo mam na telefonie zapisanych już 7000 sms'ów i zaczyna mi szwankować, a nie chcę ich usuwać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.