GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam.
Nie bardzo znam się na telefonach, więc moje pytanie może się wydać dziwne, ale zaryzykuję Spotkałam się kiedyś z opinią, że o ile w Nokiach ze zdjęciem sim locka nie ma problemu, to w SE wiąże się to z ryzykiem zepsucia telefonu. Chcę zdjąć sim locka w moim SE k700i i chciałabym się dowiedzieć czy to prawda, jakie jest ryzyko że osoba w punkcie z telefonami, której zapłacę te 20 czy ileśtam złotych, coś mi zepsuje w telefonie. Dzięki za odpowiedź!
Witam serdecznie,
Z SE też nie ma najmniejszego problemu ze ściągnienciem simlocka(odpowiedni sprzęt i załatwione) - idziesz do serwisu GSM, płacisz ok. 20 złotych i już - nie ma takiej możliwości, żeby zepsuli Ci telefon przy ściąganiu simlocka, więc nic się nie bój tylko śmiało idź i ściągnij sima ze swojego telefonu . Gościu musiałby być niezłym magikiem, żeby ściągając simlocka uszkodzić telefon .
Pozdrawiam
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 14:42
Z Soniaków Simlocka można ściągnąć samemu. Wystarczy tylko kabel, odpowiedni program (znajdziesz go praktycznie na każdym forum o Soniakach) no i oczywiście telefon. Lepiej jednak dać telefon do serwisu to tam masz 100% pewność, że Ci go nie zepsują.
Pozdro
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.