GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cholerykiem, internet, jestem, mam, orange

Przesunięty przez: halohalo
Nie Lis 16, 2008 19:22
mam internet w orange i jestem cholerykiem
Autor Wiadomość
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 09:19   mam internet w orange i jestem cholerykiem

mam internet w orange i jestem cholerykiem co jest nader wybuchową mieszanką
od wściekania się na badziewny modem mam wgniecenie w biurku:)

a teraz poważnie:

używam z konieczności bardziej niż z chęci internetu od orange

business everywhere z kartą 3g globetrotter bla bla bla wszystko w najnowszej wersji

po uruchomieniu aplikacji trwa wyszukiwanie dostępnego połączenia
domyślnie mam wyswietlane coś co nazywa się 'połączenie automatyczne' ale nie mogę się z tym połączyć
no to czekam chwilę i pojawia się mój 'ukochany' orange i pozwala łaskawie na połączenie

wszystko byłoby fajnie gdyby nie drobny problem
po pewnym czasie (pewny w tym wypadku oznacza różną ilość minut) moje połączenie przechodzi z wybranego przeze mnie 'orange internet' w 'połączenie automatyczne' co w praktyce oznacza że połączenie zostaje przerwane a mnie skacze ciśnienie
dzieje się tak często kiedy uruchamiam dc++ ale nie zawsze
czasem wystarczy że przeglądam pocztę

w sposób ręczny-kombinowany staram sobie z tym radzić:
muszę zamknąć aplikację wyciągnąć kabel usb z modemu włączyć z powrotem uruchomić połączenie i próbować szczęścia ponownie

wolałabym jednak prostsze metody działania albo najlepiej zapobiegania tego typu sytuacjom bo nie dość że mnie to wpienia to jeszcze bardzo dezorganizuje pracę

czy ktoś mógłby mi pomóc:)?
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 14:54   

Proponuję usunąć wszystkie sterowniki od urządzenia i zainstalować je jeszcze raz i zostawić DOMYśLNE ustawienia. I nie grzebać nic. Wszystko powinno się samo połączyć bez tego ręcznego grzebania w tym. Inna sieć jest pewnie jakąś miejscową siecią wifi i nie podłączysz się do niej więc nawet nie próbuj. Musi sam się łączyć a dla dc++ nie dawaj uprawnień do wykorzystania max łącza lub zmień klienta p2p.
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 14:58   

wszystko jest ustawione domyślnie
sprobuję jeszcze raz i opowiem o swoich wrażeniach:)
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 19:35   

a jak zmienić ustawienia żeby nie żarło całego łącza?
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 20:33   

Zależy jakiego programu używasz. Napisz mi jaki a może pomogę wtedy.
Pozdro
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 20:39   

dc++
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 16:19   

Nie używam tego ale mam lepszy pomysł. Powiedz mi jakie masz łącze a ja powiem Ci do ilu przykręcić dc++ żeby net nie zwalniał.
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 23:36   

podobno 1,8mb:)
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Śro Maj 21, 2008 08:36   

Max downloadu 150-200kb/s i max uploadu 100-150kb. I przy włączonym dc++ i śmiganiu po necie nie powinno zamulać. W ustawieniach znajdź takie coś ;) .
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Śro Maj 21, 2008 08:51   

spróbuję
najwyżej spróbuję zmienić program:)

dziękuję bardzo za pomoc:)
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 18:41   

ima555 napisał/a:
HEJ!!!Chciałabym zapytac czy ktos z Was wie jak dziala "mobilny internet w firime PLUS a moze tez ktos wie jak to jest w Erze, czy w Orange, a poza tym najwazniejsze czy ten mobilny internet (w jakiejs firmie) moze spełniac role prawdziwego lacza internetowego,szybkiego lacza z bardzo bezproblemowym i blyskawicznym dojsciem do kazdej ze stron internetowych, gdzie mozna korzystac z komunikatorow,np. GG, czy Skypa, szybko ladujacych sie stron ktore sa mi na codzien potrzebne? Bo bardzo duzo korzystam z internetu codziennie! Bardzo Prosze o Pomoc !!! Jaki internet jest najlepszy czy Neostrada czy mobilny internet ktorejs z proponujacych firm (iPlus,ERA Orange) :cry: :sad: Prosze o pomoc , wskazówki !!!!! BLAGAM o POMOC czy pozostac przy neostradzie czy neostrada dziala podobnie jak (jesli chodzi o szybkosc i dostep do danych, komunikatory) jak mobilny internet (ktorejs z firm)??????????? :?: :cry: BARDZO PROSZE o PODPOWIEDZ i POMOC !!!! :!:



jeśli masz stacjonarny komputer to zostań przy neostradzie.
miałam swego czasu neostradę i klęłam na czym świat stoi. dostałam przejściowo orange i doszłam do wniosku że to jeszcze większy szajs.
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
dziabelska 
Nowy(a) na forum



Dołączyła: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 18:48   

nawet szefowie orange narzekają na jego beznadziejny zasięg
_________________
zajrzyj do regulaminu forum i zastanów się nad podpisem.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 12:26   

Bo internet z orange jest cienki jak barszcz z torebki. Swoją drogą niewiem skąd masz ten cytat....
Neostrada też jest nieciekawa....
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
niedobradzidzia 
Lubi porozmawiać na forum



Telefon: Samsung i900 Omnia, Omnia HD
Sieć GSM: Orange
Pomogła: 5 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 10 Maj 2008
Posty: 169
Skąd: Nakło nad Notecią
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 13:30   

Witajcie. Mieszkan w dziurze i mój iPlus ściąga tylko co najwyżej EDGE. W dodatku mam BTS od siebie dość daleko i jeszcze przeszkody są w postaci lasów. Ratuje mnie tylko to, że mieszkam na osiedlu dość wysoko położonym i jako tako ściąga EDGE. Nie narzekam, ale pobieranie jest co najwyżej 20KB. Na początku ściąga 30 KB, a potem spada do 17-20 KB. O innych technologiach jak UMTS, HSDPA mogę zapomnieć narazie w mojej okolicy.
ziomiwan napisał/a:
Neostrada też jest nieciekawa....

Mój Boy ma neo 1Mb i śmiga mu super! Chciałabym taką prędkość mieć. Nie jest taka zła Neostrada, naprawdę. :)

PS. Zauwazyłam, że iPlus mi lepiej chodzi na Viście niż na XP Pro SP2... Nie tylko ja, ale inni też zauważyli z moich znajomych. Czy to prawda? Może ja mam schizy i jak coś, to proszę o poprawienie mnie :)
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 16:59   

Nie może chodzić Ci lepiej bo to jest i tak to samo, a system niema większego znaczenia na szybkość połączenia z internetem, vista jedynie może go obniżyć. W xp też może obniżyć jeśli cały czas masz włączone aktualizacje automatyczne.
Co do neo to już inna sprawa.
30kb to i tak nieźle ;) .
Poza tym wiadomo że zależy to od zasięgu im lepszy zasięg tym lepiej chodzi rzecz jasna.
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:







Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!



Dodaj link, reklamę >>