GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam, spotkała mnie dzisiaj taka sytuacja. Siedze sobie na przystanku i słucham radia przez Walkmana. Ktoś zamówił taksówke... nikt sie nie zgłasza i taksówkarz mówi przez radio coś do centrali. W tej chwili kiedy on mówił w moim radiu zrobiła sie taka przerwa i komponowała sie z szumem ze stacji radiowej (w moim przypadku to były na falach 90,7 MHz Trójmiasto) z głosem z taksówki... Patrzałem sie w jego strone, kiedy on zacznie coś mówić... zaczął to znowu była przerwa, zgłośniłem i było słychać męski głos i tą stację radiową. Czy jakbym miał na innych falach, albo w AM to było by wyrażnie słychać co on mówił... albo inaczej: czy to jest wogóle możliwe? Pozdrawiam!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 61 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 11:51 Re: Czy to możliwe.
milosnik_km napisał/a:
....spotkała mnie dzisiaj taka sytuacja.....słucham radia przez Walkmana........taksówkarz mówi przez radio coś do centrali. W tej chwili kiedy on mówił w moim radiu zrobiła sie taka przerwa i komponowała sie z szumem ze stacji radiowej....... czy to jest wogóle możliwe?....
Prawdopodobnie gość (taksówkarz) miał zainstalowany niezły dopalacz końcówki mocy nadajnika (tak ze 300W!!!!!!). Robią tak, żeby zawsze przebić się przez zakłócenia, konkurencję (innych taksówkarzy bez dopalacza), nie mieć problemów z zasięgiem. Taka moc nadajnika to oczywiście "bandytyzm". Pomijam sprawy choćby przepisów. Ale zdrowy rozsądek (chyba go brak takim ludziom) powinien przestrzegać przed "kuchenką mikrofalową" wożoną w bagażniku
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 16:45
Mi często zdarzają się przebitki na radiu, szczególnie w centrum Warszawy, pod pałacem kultury. Tam kompletnie się stacje mieszają i nic nie można wyłapać.
_________________ "Nie dyskutuj z głupcem, bo ściągnie cię na swój poziom i pokona doświadczeniem"
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 06 Maj 2009 Posty: 9 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 08:53
normalne....mi zdarza się słyszeć na radio jak ludzie przez CB sobie rozmawiają:) jakie sprzężenia na liniach często powstają więc nie martw się to nie kosmici
_________________ ....dżem na śniadanie, obiad i kolacje ..:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.