GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: avila, internetem, problem, samsung

Samsung Avila problem z internetem.
Autor Wiadomość
jamaj
Nowy(a) na forum


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 20
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 15:49   Samsung Avila problem z internetem.

Witam
mam problem z ustawieniem internetu
kupiłem pakiet 25MB, jaki czas było ok ale potem nie wiem czy coś pogrzebałem albo samo się przestawiło, że podłącza mi się do WAPu i pobiera mi kasę z konta;/
wszedłem na http://www.plus.pl/oferta...przez_internet/

dostałem sms, zainstalowałem internet i nie działa;/ łączy mi się do WAPu ciągle

może mi ktoś łopatologicznie napisać co włączyć/wyłączyć żeby mi pobierało KB z pakietu a nie kasę konta? :evil:
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 15:59   

W zakładce internet w ustawieniach wybierz profil GPRS i po krzyku.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
jamaj
Nowy(a) na forum


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 20
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 18:17   

wchodze w ustawienie sieci----> profile trans. danych i jest tam WAP, MMS, VIDEO, INTERNET, GRPS moze to śmiesznie brzmi ale nie wiem jak wybrać ten profil GPRS, wchodze w grps są tam powpisywane różne rzeczy np Typ autoryzacji itd ale nie wiem jak ustawić żeby łączyło mi przez GRPS

jak zainstalowałem GPRS z smsa którego dostałem od Plusa było napisane że zostało to ustawione jako ustawienie domyślne ale i tak mi nie bierze KB z pakietu tylko kase z konta.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 19:04   

INTERNET jest tym ustawieniem od Plusa. Jeśli ustawisz przy nim tę kropeczkę i zapiszesz to na pewno przeglądarka telefonu będzie korzystać z pakietu. Jeśli korzystasz jednak z opery to tu może trzeba inaczej przestawić w jej opcjach.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
jamaj
Nowy(a) na forum


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 20
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 19:56   

korzystam z przeglądarki telefonu
już chyba jest ok..... zrobiłem tak jak mówisz i pobiera MB z pakietu
jedynie jak na youtube ogladam filmiki to mi pobiera kase czyżby YT stał się płatny?????
wlazłem na onet, google maps, poczte google i pobrało tylko z pakietu, a na YT bierze kase .....
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 22:43   

Tak youtube było darmowe do końca listopada. Teraz nie wiem czy przedłużyli.
Ale youtube było darmowe jedynie poprzez wejście przez stronę plusa i włączeniu profilu wap.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
jamaj
Nowy(a) na forum


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 20
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 23:31   

a nie wiem jak wchodziłem normalnie i mi z pakietu ściągało zawsze jak na YouTubie siedzialem

teraz tak sobie mysle ze wszystko miałem ok ustawione tylko jak YT stał sie płatny to mi kase zaczelo pobierać, na inne strony w sumie nie wchodziłem, praktycznie tylko YT
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 19:41   

Z youtube też powinno pobierać Ci z pakietu raczej.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
kama3 
Nowy(a) na forum


Telefon: Samsung d600
Sieć GSM: Era
Komunikator: GG
Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 12
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 19:44   

Witam


Mam problem taki jak kolega powyżej tylko że mam avile w mix heyah i chciałem sobie wejść do internetu i pisze mi że jest błąd wszedłem na strone heyah i skonfigurowałem przez sms i nic mi to nie dało nie wiem co mam zrobić proszę o pomoc.
 
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 20:20   

Nie "pisze" tylko " jest napisane".
Zrobić to co napisałem, aby zrobił kolega wyżej, ale wybierając ustawienia przesłane przez heyah.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
kama3 
Nowy(a) na forum


Telefon: Samsung d600
Sieć GSM: Era
Komunikator: GG
Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 12
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 20:55   

Wchodziłem już na stronę heyah i wysłali mi takiego sms z tymi ustawieniami i to nic nie dało
 
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 22:41   

Czy ja piszę o wysłaniu smsa?.... Każdemu z osobna trzeba to samo napisać, żeby zrozumiał??

Napisałem:
INTERNET jest tym ustawieniem od Plusa. Jeśli ustawisz przy nim tę kropeczkę i zapiszesz to na pewno przeglądarka telefonu będzie korzystać z pakietu. Jeśli korzystasz jednak z opery to tu może trzeba inaczej przestawić w jej opcjach.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>