GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: avila, gps, samsung

samsung avila - gps
Autor Wiadomość
sl3dz1k
Bywa na forum


Telefon: Nokia C3
Sieć GSM: Orange
Komunikator: GG
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 37
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 21:58   samsung avila - gps

Witam. Posiadam Samsunga Aville tyle że starszą wersję bez gps-a. Mam pytanie do użytkowników forum czy jest możliwość wgrania takiej aplikacji do niego, jeśl tak jakby działała i skąd ją można pobrać?

Przeszukałem google ale nie mogę nic znaleźć.. może źle wpisuję szukaną frazę nie wiem.. ;/

Z góry dzięki za każdą pomoc.!

Pozdrawiam
sl3dzk1
 
 
     
darkgee 
Spec
Per Aspera Ad Astra



Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG
Pomógł: 132 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Mar 2007
Posty: 2321
Skąd: Wilków
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 08:53   

W sumie nawigację można ściągnąć, ale będzie miała 2. wady: nie wyznaczy ci dokładnie położenia oraz będzie niesamowicie dużo zżerać z konta.
_________________
Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
 
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 11:25   

Dlatego też nie polecamy tutaj do nawigacji Avili. Możesz aplikacje wgrać(nawet kilka, ale pod javę, a to jest nic specjalnego). Dlatego odradzam Ci takie zabawy. Ten telefon do nawigacji się zupełnie nie nadaje.
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
sl3dz1k
Bywa na forum


Telefon: Nokia C3
Sieć GSM: Orange
Komunikator: GG
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 37
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 17:47   

rozumiem.. dzięki za pomoc =]
 
 
     
darkgee 
Spec
Per Aspera Ad Astra



Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG
Pomógł: 132 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Mar 2007
Posty: 2321
Skąd: Wilków
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 18:36   

ardsdz, akurat Sygic w javie sprawuje się bardzo fajnie, tylko trzeba mieć wbudowany GPS.
_________________
Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
 
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 21:54   

Nic lepszego niż wbudowane Google Maps nie znajdziesz do avili bez GPSa ;)
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Laura
Nowy(a) na forum


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 18:54   

Witam :smile:
Jestem nowa na tym forum i od kilku dni mam nowy telefon - Avilę z GPS.
Chciałabym za pomocą tego telefonu korzystać z GG, przeglądać Internet i - choć trochę - wykorzystać wbudowany GPS instalując Naviexpert-a.
W związku z tym mam pytanie: czy będzie mi to "chodziło" na wewnętrznej pamięci 100 MB, czy też przedtem powinnam zainstalować pamięć zewnętrzną (jeśli tak - o jakiej co najmniej pojemności)?
Kupując telefon pani w salonie Ery powiedziała mi, abym nie zapomniała baterii sformatować, a tu czytam, że nowej generacji baterii nie trzeba formatować. Jak to więc jest?
I jeszcze, może ktoś z Szanownych Forumowiczów ma wiedzę na temat:
- korzystania z Internetu w telefonie komórkowym w Erze TakTak za 9zł/mies. - czy warto z tego korzystać?
- czy wykorzystując GG w komórce, jest możliwość dzwonienia na telefony stacjonarne tak, jak przez komputer (oczywiście odpłatnie, w ramach przedpłaconych tam środków)?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :smile:
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 10:43   

te 100MB Ci wystarczy, ale karte zawsze warto kupić.
Na GG i przeglądanie stron internetowych w zupełności wystarczą Ci pakiety oferowane przez operatora, ale GPS raczej platny jest bez sensu, gdyż to spore koszty. Ale jest, więc możesz korzystać, jeśli chcesz... chociaż do niczego porządnego Ci się to raczej nie przyda, gdyż nawigacja w telefonie takim jak Avila to bajer.
Nie, nie formatuje się baterii w tym telefonie... jak chcesz, to możesz, ale po kiego grzyba ją rozkszaniać? :wink:
9zł/mies?? A ile w tym jest MB?
A na GG się nie znam, niestety.
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
Artfriel 
Lubi porozmawiać na forum


Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 100
Skąd: Podlasie
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 20:46   

Pakiet internetowy za 9PLN/miesiac jest 'nielimitowany'. Natomiast ktos juz tu na forum opowiadal wlasne doswiadczenia z tym twierdzac, ze po wykorzystaniu 100MB lacznosc jest bardzo wolna/momentami wrecz niemozliwa. Innego pakietu internetowego w Erze chyba nie znajdziesz (niech mnie ktos poprawi, jesli cos wprowadzili), a cena nie jest taka wygorowana, nawet za te 100MB.
 
     
Laura
Nowy(a) na forum


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 21:19   

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi :)
Zgadza się to co napisał Artfriel, po wykorzystaniu 100MB w danym cyklu, ERA ogranicza maksymalną dostępną prędkość transmisji danych. Jest to napisane w regulaminie.
Aktywowałam właśnie tę usługę, zobaczę jak to funkcjonuje, zawsze mam możliwość dezaktywacji.
Pozdrawiam :wink:
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 10:46   

O niski Lucyferze... ale kto będzie te ponad 100MB wykorzystywał w ciągu miesiąca? Ludzie... jak te czasy się zmieniają... poza tym do internetu jest wi-fi, a pakiet to ma służyć na opcjonalne wykorzystanie internetu i do gg co najwyżej...
A do GPS? Cóż... WIELE razy wspominaliśmy na forum, że telefony z autoryzowanym systemem niezbyt nadają się do nawigacji, nie?
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
Artfriel 
Lubi porozmawiać na forum


Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 100
Skąd: Podlasie
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 13:31   

Mysle, ze sa ludzie, ktorzy korzystaja z internetu w telefonie bardzo duzo. 100MB to nie jest wcale tak duzo, zwlaszcza, jesli ktos sciaga jakies aplikacje/obrazki/poczte na biezaco etc. Do Wi-Fi nie kazdy ma dostep, zwlaszcza w mniejszych miastach, tam raczej nie ma hotspotow, jeszcze - miejmy nadzieje, wiec niektorym nie pozostaje nic innego jak wykupic ten pakiet. Gdyby 100MB wystarczalo w zupelnosci kazdemu to zadna inna siec nie proponowalaby nam pakietow 500MB czy 1GB.
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 14:02   

Ech... a więc przyszło mi doczekać czegoś takiego... Jeszcze cztery lata temu nikomu się nie śniła, że można będzie przez telefon obsługiwać internet, a teraz ludzie narzekają na pakiety. Nie krzań głupot, że 100MB nie wystarczy na codzienne aktualizowanie poczty e-mail, sam korzystam z dwóch kąt+forum, kiedy nie ma wi-fi i na miesiąc starcza spokojnie. A kto przy zdrowych zmysłach ściąga aplikacje, filmy, obrazki(raczej obrazy, bo 128x360 to zbyt dużo transferu nie ciągnie) przez internet w telefonie? Takie rzeczy się załatwia na komputerze. Internet w komórce ma służyć jako źródło komunikacji, nie zastępować internet domowy.
500MB i 1GB to oferty dla firm, gdy ktoś musi sobie poradzić nawet kiedy firmowy laptop padnie. Wątpię, by Laura korzystała z internetu w ten sposób...
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
Artfriel 
Lubi porozmawiać na forum


Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 100
Skąd: Podlasie
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 19:27   

Do takiego komunikowania sie, sciagania poczty - oczywiscie, ze 100MB starczy, nigdy temu nie zaprzeczylem. Ale sa osoby korzystajace z telefonu bardzo duzo, nie wymieniam tu konkretnych osob, tylko delikatnie uogolniam. A co do aplikacji, to mysle, ze wygodniej bezposrednio na telefon ;) . Nie bedziemy sie klocic o to, ktory z nas ma racje, bo kazdy z nas po trochu jej ma na pewno. Co do tego, ze kolezance wystarczy 100MB - zgadzam sie w 100 procentach :)
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 10:56   

Artfriel, no. Też tak myślę :wink:
Poza tym, my się nie kłócimy, tylko wymieniamy opinie.
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:







Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!



Dodaj link, reklamę >>