GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam.
Jakis czas temu kupiłem Nokie 6300. wszystko spoko,tylo strasznie krótko trzymała bateria. Kupilem wiec nową,orginalna baterie Nokii. Koles powiedzial,ze musze ja 4 razy rozładowac i naładowac po 12 godzin.Tak tez zrobilem.Nowa bateria juz od samego poczatku trzymała tyle co stara,ale myslalem ze gdy naładuja ja 4 razy po 12 godzin bedzie wszystko spoko.Wiec nowa bateria trzyma tyle co stara.Bez słuchania muzyki na wieczor musze juz podlaczyc ładowarke. Czy to jakis problem z telefonem?
P.
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 14:39
Z tego co wiem, to te baterie formatowania nie wymagają. Nie mogę jakoś wyczytać, ile Ci ta bateria trzyma. Podaj w godzinach jeśli możesz, albo w dniach(będzie prościej). Czym to może być spowodowane? Niczym(jeśli okaże się, że trzyma prawidłowo-nie mogę wyczytać, jak już pisałem), ew. włączonymi opcjami, tj: wyszukiwanie niepotrzebnych sieci, bluetooth, zamykanie aplikacji w tle itp.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 15:31
Kod:
http://forum.halohalo.pl/viewtopic.php?t=3468
tu coś na temat formatowania baterii.
12 godzin to zdecydowanie za krótko. Jest to bardzo prosty telefon i bateria powinna w nim trzymać minimum 2-3dni bez ładowania.
Jeśli telefon masz na gwarancji to proponuję go tam zanieść w celu naprawy.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 16:13
Tak, myślałem, że trzyma Ci jakieś dwa dni. 12h to stanowczo zbyt krótko.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Czyli wina bateri,czy telefonu? Tel kupilem z prywatnych rąk. W najblizszym czasie zamienie sie ze znajomym bateriami,bo mamy takie same telefony i zobacze co bedzie;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.