GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 21:38 Problem z Samsung B3410 Delphi
Witam Otóż mam taki problem. Kupiłam telefon Samsung Delphi jakoś pod koniec maja od pewnego pana na allegro.pl. Telefon przed kupnem był używany trochę ponad miesiąc. Wszystko świetnie działało byłam zadowolona z zakupu. Jednak gdzieś na początku lipca telefon troszkę mi się zamoczył. Tzn. wpadł do miski gdzie było naprawdę niewiele wody. Wyjęłam baterię i osuszyłam chusteczkami. Za kilka minut złożyłam i wszystko działało jak należy. Jednak następnego dnia telefon sam wybierał nr i dzwonił :/ tak, że przez noc miałam już ok 100 połączeń do ostatniego numeru (na szczęście nie miałam nic na koncie ) Znowu wyjęłam baterię i zostawiłam na cały dzień. Po włączeniu już wszystko było ok poza jednym szczegółem. Bateria trzymała mi 1 dzień. Myślałam, że może stało się coś z baterią więc kupiłam nową tyle że nieoryginalną jednak z większą pojemnością [?] (1050mAh). Ta bateria również trzymała tylko dzień. Chciałam zgłosić telefon na gwarancję ale niestety zgubiłam paragon :/ A no i muszę jeszcze dodać, że telefonu używam naprawdę rzadko. Jakieś dwa tyg. temu po naładowaniu bateria trzymała ok 5 dni przy częstym używaniu telefonu, jednak teraz znowu jest źle :/ Wiecie może co się mogło stać? Ja już nie wiem co mam robić.
_________________ Paja
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 11:24
Prawdopodobnie uszkodzone zostały złącza( w najgorszym wypadku te na płycie głównej). Te odpowiadające za kierowanie funkcjami telefonu pewnie powróciły do swojej pracy(dobrze bo znajdują się one na płycie głównej), ale te odpowiadające za przesyłanie energii z baterii szwankują, mogą pobierać zbyt dużą ilość, lub sygnalizować rozładowanie baterii itp.
Kwota naprawy? W najlepszym wypadku jakieś 40-50zł, w najgorszym ponad 70zł.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 17:56
Gdzieś osadziła się para wodna która narozrabiała w telefonie.
Daj do komisu GSM, z zastrzeżeniem naprawy do kwoty 70zł (czyli żebyś więcej niż te 70zł nie zapłaciła).
Trzeba uważać z telefonem w pobliżu wody...
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.