GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Sieć GSM: Orange
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 10:27 Rezygnacja z umowy ze wzgledu na ciągły brak zasięgu.
Witam mam telefon w Orange w styczniu przedłużyłem umowę na okres 3 lat oraz dostałem telefon LG KU990i za 2 złote.
W między czasie się przeprowadziłem, i w miejscu zamieszkania 10 km od Ukrainy mam cały czas problem z zasięgiem, gdyż w domu nie mam go prawie cały czas, żeby zadzwonić muszę wychodzić przed dom. Jakie są możliwości zerwania umowy? z winy operatora oczywiście gdyż moim zdaniem nie wywiązuje się z umowy, dodam że umowa jest na ojca i ojciec raz już pisał do Orange skargę bez odpowiedzi!!!
co mogę zrobić?
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 11:39
Nie masz żadnych możliwości zerwania umowy bez ponoszenia kosztów kary umownej.
Nie masz zasięgu jedynie w miejscu zamieszkania, a telefon komórkowy nie jest przypisany do tegoż miejsca. Zasięg masz w innym miejscu, jak piszesz poza domem czyli numer jest aktywny i wykonywanie połączeń jest możliwe czyli musisz się przemęczyć albo zerwać umowę i ponieść karę umowną.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 13:20
Znaleźć znalazłeś, ale chyba nie przeczytałeś co?
Artykuł dotyczy co prawda zasięgu, ale internetu mobilnego, a w dodatku klient został zapewniony, że zasięg w jego miejscu zamieszkania istnieje i pozwala na korzystanie z tegoż internetu, a w rzeczywistości okazało się inaczej.
Jeśli chodzi o telefon komórkowy to sprawa wygląda nieco inaczej, tym bardziej, że jak sam napisałeś po wyjściu z domu możesz wykonywać połączenia.
Sądzić się możesz, ale z racji tego, że poza budynkiem możesz korzystać z usług, sprawa jest z góry skazana na przegraną.
I NIE PISZ POSTA POD POSTEM!!
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.