GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Wto Lip 23, 2019 07:58 SMS API do wysyłki smsów
Chciałem zapytać, w jaki sposób realizowana jest wysyłka tych wszystkich smsów o charakterze informacyjnym, marketingowym, powiadomienia itd. Przecież w otrzymywanych w ten sposób wiadomościach nie ma nawet nr telefonu tylko nazwa własna. Ktoś już to może wcześniej przerabiał?
Rozumiem, że używa się do tego celu specjalistycznego API SMS?
Z prywatnego telefonu, prywatnego nr telefonu raczej tego nie zrealizujesz, bo prostu nie mieści się to w standardowej ofercie.
Serwisów realizujących taką wysyłkę jest stosunkowo dużo - tylko pytanie ile może to kosztować w przeliczeniu na 1 sms? - pewnie trzeba dopytać, a oni przygotują jakiś indywidualny pakiet, wycenę - tak mi się wydaje.
Wysłałem zapytanie i koszt za 1 sms-a wychodzi około 10 gr. W pakiecie dostaję dostęp do panelu, kontrolowanie czasu wysyłki, personalizacji, określam nazwę jaka ma się pojawić zamiast nr telefonu.
Czyli wydaje się być ok?
Wysłałem zapytanie i koszt za 1 sms-a wychodzi około 10 gr. W pakiecie dostaję dostęp do panelu, kontrolowanie czasu wysyłki, personalizacji, określam nazwę jaka ma się pojawić zamiast nr telefonu.
Czyli wydaje się być ok?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.