GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 17:42 GPS, aGPS, nokia 5230
Witam.
Stałem się posiadaczem telefonu Nokia 5230.
Pogodziłem się już z tym że nie mam wifi (chyba że da się to jakoś obejść?)
Mam natomiast problem z GPS. chciałbym z tego korzystać darmowo. Jednak za każdym razem telefon chcę się łączyć z internetem... wgrałem sobie mapę garmin, która nie mogła się podłączyć do satelity bez internetu... teraz w ogóle mi nie działa garmin nie wiedzieć czemu!
W każdym razie dowiedziałem się że winę za to ponosi to aGPS. podobno próbuje się łączyć do sieci komórkowej by przyspieszyć działanie GPS i to właśnie kosztuje. a ja tego nie chcę! może mi się wolniej łączyć ale żeby łączyło! co doradzacie?
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 19:01
broniar napisał/a:
Pogodziłem się już z tym że nie mam wifi (chyba że da się to jakoś obejść?)
Ponoć mają byc karty sim, które mają mieć w sobie WiFi (SIMFi) i telefon, w którym znajdowałby się taka karta ma mieć, niezależnie od strony sprzętowej, dostep do WiFi.
Co do twojego problemu, to wina leży w nieodpowiedniej wersji Garmina jaką posiadasz. Musisz znaleźć wersję, która będzie umożliwiała wykorzystanie odbiornika zamontowanego w telefonie.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Ponoć mają byc karty sim, które mają mieć w sobie WiFi (SIMFi) i telefon, w którym znajdowałby się taka karta ma mieć, niezależnie od strony sprzętowej, dostep do WiFi.
Bardzo mnie ucieszyły te słowa długo trzeba czekać na takie coś? i jak drogie to ma być?
co do Garmina to będę próbował dalej... póki co działa jeżeli nie wgrywam map. jednakże nie łapie satelity (albo się nie doczekałem...)
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 17:55
A takie moje pytanie: masz oryginała czy "kopię"?
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Już wszystko rozwiązane
nie pokazywało mapy dopóki nie złapało fixa. Wczoraj poszedłem na dłuższy spacer żeby to złapać i wtedy pokazało mi mapę, którą mam dostępną teraz już cały czas.
Przepraszam za zawracanie głowy i dziękuję bardzo.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.