GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 7220, co, kamera, po

Po co kamera w 7220?
Autor Wiadomość
jerzyk
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 17:04   Po co kamera w 7220?

Poradźcie starszemu facetowi - cojest potrzebne żeby wykorzystać kamerkę w 7220, ale nie tą w aparacie foto, ale na przedniej stronie. Rozumiem, że jak z kimś rozmawiam, to mozemnie widzieć, ale jak to zrobić i czy odbiorca też musi spełniać jakieś warunki?
Jeśli komuś zechce się odpowiedzieć, bardzo proszę o prosty język bo nie znam się na spr. technicznych... Dziękuję za pomoc.
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 18:36   

Otóż drogi Panie, postaram się mówić zrozumiale.

Przednia kamerka służy do wideorozmów, czyli... wiadomo co. Pan mówi do telefonu, a druga osoba widzi Pana zarejestrowanego przez tą Pana przednią kamerkę. Przydaje się tryb głośnomówiący, bo inaczej to nie ma sensu.

Druga osoba też musi mieć coś podobnego, aby rozmowa mogła zostać nawiązana. Nazywa się to fachowo 3G, czyli trzecia generacja telefonów komórkowych. I telefon drugiej osoby również musi posiadać możliwość nawiązania połączenia wiedeorozmowy, czyli musi posiadać 3G.

Aby nawiązać wiedeorozmowę należy być w zasięgu 3G, potem w książce telefonicznej telefonu najechać na dany kontakt(osobę) i w opcjach dzownienia wybrać "nawiąż połączenie wideo", czy coś podobnego.

Muszę również dodać, że taka rozmowa jest nieco droższa od tradycyjnej i wciąż mało popularna, ja osobiście nie używam wcale.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem :wink:
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
darkgee 
Spec
Per Aspera Ad Astra



Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG
Pomógł: 132 razy
Wiek: 29
Dołączył: 15 Mar 2007
Posty: 2321
Skąd: Wilków
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 19:38   

Prościej się chyba nie da :mrgreen:
_________________
Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
 
 
     
jerzyk
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 20:40   

No i pięknie dziękuję. Wyczułem co prawda lekką ironię, ale przyjmuję ją, bo zasłużona. Pozdrawiam i... ten "Pan" niepotrzebnie bo zawsze myslałem, że na forach jesteśmy wszyscy na ty.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 21:34   

Pewnie, że jesteśmy wszyscy na Ty bez względu na wiek.

A co do kosztów wideo rozmów, to jeśli dobrze pamiętam to są one w tej samej cenie co normalna rozmowa.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 09:09   

Koszty teraz już może tak.

Z góry przepraszam za moją ironię, ale chyba nikogo nie uraziłem :wink:
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
jerzyk
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 10:11   

Przepraszam za odgrzewanie tematu, ale przeszedłszy "wtajemniczenie techniczne" napotkałem na kolejną barierę - telefon wyświetla brak zasięgu. Czyli to nie ten sam zasięg co przy normalnej rozmowie? A jesli nie, to może ktoś wie jak on wygląda (z grubsza oczywiście, tzn. czy dużo jest białych plam)?
Bardzo dziekuję za odpowiedź, pozdrawiam
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 11:21   

Jakich białych plam, bo kompletnie nie rozumiem...

Do wideorozmów potrzebny jest zasięg sieci 3G, bo tylko ona potrafi przenieść w transmisji danych obraz i dźwięk w tym samym momencie.
3G dostępne jest jak na razie przeważnie tylko w miastach.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 11:21   

Heh, nie wiem jak to wygląda, ale prawdą jest, że to nieco inny typ zasięgu(3GS), jednak powinien on być w tym samym miejscu, co i zwykły zasięg komórkowy.
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
jerzyk
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 12:12   

Chodzi o to, że zwykły zasięg mam, a przy próbie poł. video jest powyższy komunikat. Mieszkam w aglomeracji śląskiej. A te białe plamy to obszary bez zasięgu :smile:
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 15:52   

Jeśli pojawia się ten komunikat to oznacza to tyle co to, że nie jesteś w zasięgu sieci 3G. W jakiej sieci jesteś??
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
jerzyk
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 12:28   

w Plusie
 
     
ardsdz 
Aktywnie działa na forum
Gothic Metal Growl



Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 912
Skąd: Sieradz
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 15:13   

Eee... to nie powinno być takich problemów...
_________________
Qualis vita, et mors ita...

Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
 
     
jerzyk
Nowy(a) na forum


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 23
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 17:22   

Ale są... Na telefonach się nie znam, ale czytać umiem :mrgreen:
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 17:49   

Widać w Twoim mieście brak jest zasięgu 3G niestety...
Jeśli jesteś w zasięgu sieci 3G to na wyświetlaczu pojawi Ci się ikonka " 3G ".
No chyba, że masz wybrane łączenie się z siecią jedynie przez GSM.
Wtedy musisz wejść w: Menu- Ustawienia- Ustawienia Sieci- Tryb pracy sieci- Automatyczny.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>